Gestul ”iresponsabil” pe care preşedintele Mexicului l-a făcut după ce a anunțat că este infectat pentru a doua oară cu noul coronavirus

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 09:37
3431 citiri
Gestul ”iresponsabil” pe care preşedintele Mexicului l-a făcut după ce a anunțat că este infectat pentru a doua oară cu noul coronavirus
Andrés Manuel Lopez Obrador, președintele Mexicului FOTO: Facebook/ Andrés Manuel Lopez Obrador

Preşedintele mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, a anunţat luni, 10 ianuarie, că este infectat cu coronavirus pentru a doua oară. Însă modul în care a făcut anunțul i-a adus multe critici din partea adversarilor.

Aceștia l-au considerat ”iresponsabil” pentru că a ieşit în public în aceeaşi dimineaţă fără să poarte mască, transmite AFP.

”Sunt infectat cu COVID-19 şi, chiar dacă simptomele sunt uşoare, voi rămâne în izolare, nu voi mai face decât munca de birou şi voi comunica prin mijloace virtuale”, a transmis pe Twitter preşedintele, care a primit o doză booster de vaccin acum o lună.

În conferinţa de presă din cursul dimineţii, el anunţase, cu voce răguşită, că îşi va face testul pentru coronavirus chiar dacă se considera bolnav de gripă.

Ca de multe ori, Obrador nu purta mască, ceea ce i-a atras numeroase critici printre miile de reacţii după anunţul privind testul pozitiv.

”Să sperăm că se va însănătoşi rapid. Ceea ce a făcut în această dimineaţă, să se întâlnească cu alte persoane fără să poarte mască, a fost iresponsabil. De săptămâna trecută a avut contacte cu cazuri pozitive”, a declarat deputatul de opoziţie Jorge Alvarez Maynez.

”Dacă se îmbolnăveşte grav, va avea la dispoziţie cei mai buni medici. În schimb, mulţi jurnalişti din asistenţă nu au nici măcar asigurări sociale”, a adăugat analistul politic Viri Rios într-un mesaj redistribuit de sute de ori, în care îl califica pe preşedinte drept ”iresponsabil”.

Alte mesaje i-au urat însănătoşire grabnică preşedintelui, care a mai fost infectat cu coronavirus în ianuarie 2021, având tot simptome uşoare.

Lopez Obrador a primit vaccinul de la AstraZeneca anul trecut şi o doză booster pe 7 decembrie.

Mexicul este, în cifre absolute, a cincea cea mai afectată ţară de pandemie, cu 300.412 de decese din 4,1 milioane de cazuri începând din martie 2020, potrivit bilanţurilor oficiale.

După trei luni de acalmie şi de viaţă normală, epidemia a explodat din nou, cu varianta Omicron deja dominantă. Sâmbătă a fost raportat un număr record de cazuri, peste 30.000.

Guvernul de stânga a recunoscut că epidemia s-a relansat, dar refuză să suspende activităţi pentru că spitalizările sunt ţinute sub control.

Mexicul, a şaptea ţară din lume ca număr de vizitatori străini, a păstrat frontierele deschise, fără a solicita certificat de vaccinare sau test negativ la sosirea pe teritoriul său

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Andres Manuel Lopez Obrador, #presedinte mexic covid, #infectat fara masca , #cazuri covid