Greta Thunberg îl ironizează pe Andrew Tate după ce a fost reținut. "Asta se întâmplă când nu îți reciclezi cutiile de pizza"

Vineri, 30 Decembrie 2022, ora 16:52
5622 citiri
Greta Thunberg îl ironizează pe Andrew Tate după ce a fost reținut. "Asta se întâmplă când nu îți reciclezi cutiile de pizza"
Andrew Tate cere cutii de pizza FOTO: captură Twitter Andrew Tate

Reţinerea în România a lui Andrew Tate este tratată în tabloidele britanice ca subiect de primă importanţă, site-urile acestor publicaţii având în deschidere, vineri, materiale pe această temă, în care notează că acţiunea autorităţilor române a intervenit după o ceartă online a influencerului cu activista de mediu Greta Thunberg, în urma căreia acesta şi-ar fi dezvăluit locaţia într-un filmuleţ în care pozează cu două cutii de pizza comandate de la un brand românesc.

„The Mirror” a remarcat că activista de mediu Greta Thunberg nu a ratat ocazia de a-şi continua polemica şi a postat chiar vineri, după ce s-a aflat despre reţinerea lui Andrew Tate, un comentariu ironic: „Asta se întâmplă când nu reciclezi cutiile cu pizza”.

„Greta Thunberg îl atacă brutal a doua oară pe Andrew Tate, în timp ce apare teoria cutiei de pizza”, titrează „The Mirror”, care adaugă în subtitlu: „Greta Thunberg nu s-a abţinut şi l-a atacat din nou pe Andrew Tate, după ce fostul kickboxer a fost arestat în România în cadrul unei anchete pentru trafic de persoane”.

Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, şi fratele său Tristan au fost reţinuţi joi în România în cadrul unei anchete pentru trafic de persoane şi viol. „Acţiunea vine după o ceartă publică cu Thunberg, una dintre teorii sugerând acum că poliţia n-ar fi putut să identifice locul unde se află Tate, dacă nu ar fi fost aceste schimburi de replici (cu Thunberg)”, scrie „The Mirror”.

Înainte de a fi reţinut, Tate a postat un mesaj pe Twitter către Thunberg în care spunea: „Bună ziua, Greta Thunberg. Am 33 de maşini. (...) Acesta este doar începutul. Vă rog să îmi furnizaţi adresa de e-mail pentru a vă putea trimite o listă completă a colecţiei mele de maşini şi a emisiilor lor enorme”.

Cunoscută pentru replicile sale ingenioase, Thunberg a ripostat cu un răspuns caracteristic: „Da, vă rog să mă lămuriţi. Trimiteţi-mi un e-mail la adresa smalld***energy@getalife.com”, relatează tabloidul britanic. Iar acum, în urma arestării, Thunberg a adăugat: „Asta se întâmplă când nu reciclezi cutiile de pizza”, notează tabloidul.

„Informaţii neconfirmate au sugerat că autorităţile s-ar putea să se fi folosit de o înregistrare video a lui Tate în care apar cutii de pizza de la un important lanţ românesc ca dovadă a faptului că acesta se afla în această ţară. La 24 de ore după ce a postat videoclipul pe reţelele de socializare, Tate a fost arestat de poliţia română”, notează „The Mirror”.

La rândul său, tabloidul „The Daily Mail” scrie că „cearta online cu Greta Thunberg ar fi contribuit la momentul raidurilor - care au avut loc la o zi după ce britanicul a ironizat-o pe activista pentru climă, în timp ce (Andrew Tate) pozase alături de o cutie de pizza românească, ceea ce ar fi putut confirma autorităţilor locaţia sa”.

Activista suedeză a scris pe Twitter în această dimineaţă: „Asta se întâmplă când nu-ţi reciclezi cutiile de pizza” - cu referire la relatările conform cărora poliţia a fost informată despre locaţia lui Tate în Bucureşti după ce acesta a publicat un videoclip în care se afla lângă o cutie de pizza românească, notează „The Daily Mail”.

Tabloidul britanic l-a contactat pe avocatul fraţilor Tate, iar acesta a declarat: „Nu putem oferi detalii în acest moment cu privire la presupusele informaţii în legătură cu care ar fi fost reţinuţi. Cu toate acestea, Andrew şi Tristan Tate au cel mai mare respect pentru autorităţile române şi vor asista şi ajuta întotdeauna în orice mod posibil”.

Pentru că cei doi fraţi Tate au şi cetăţenie americană, „Daily Mail” a contactat şi Departamentul de Stat al SUA, precum şi FBI, dar aceste instituţii nu răspunseseră încă la solicitările de a face comentarii.

Andrew Tate, născut la Chicago, al cărui nume complet este Emory Andrew Tate III, a fost catalogat drept „regele masculinităţii toxice” pentru diatribele sale online împotriva femeilor, care i-au adus notorietate şi milioane de adepţi. Fost kickboxer profesionist, el a ieşit pentru prima dată în evidenţă când a apărut în reality show-ul Big Brother din Marea Britanie, în 2016, dar a fost dat afară din emisiune după ce pe internet a apărut un videoclip în care părea să lovească o femeie cu o curea, clip despre care el a susţinut că a fost editat. De atunci, el a căpătat şi mai multă notorietate pentru o serie de comentarii despre femei, inclusiv pentru că a sugerat că acestea „poartă o anumită responsabilitate” dacă sunt agresate - un comentariu ce a dus la interzicerea sa pe Twitter în 2017. Dar Elon Musk i-a permis să revină pe platformă luna trecută, reaminteşte „The Daily Mail”.

Cotidianul menţionează că locuinţa lui Tate din România a fost percheziţionată şi la 11 aprilie anul acesta, în cadrul unei anchete privind traficul de persoane. În urma raidului din aprilie, care ar fi fost provocat de o plângere depusă de o femeie, cetăţean american, la Ambasada SUA de la Bucureşti, fraţii Tate au fost reţinuţi timp de câteva ore pentru interogatoriu, dar au fost în cele din urmă eliberaţi, însă ancheta a continuat.

Andrew Tate se lăudase anterior în faţa fanilor săi că „40 la sută” din motivul pentru care s-a mutat în România a fost acela că aici e mai puţin probabil ca poliţia să dea curs oricăror acuzaţii de agresiune sexuală împotriva sa, menţionează „The Daily Mail”.

Andrew şi Tristan Tate au amândoi dublă cetăţenie, americană şi britanică. Fraţii s-au născut dintr-un tată american şi o mamă britanică şi au crescut în ambele ţări.

Tabloidul „The Sun” scrie, la rândul său, că Greta Thunberg nu a ratat ocazia de a-l trola, vineri, pe influencerul britanic pe tema cutiilor de pizza, în condiţiile în care se speculează că acestea le-ar fi dezvăluit poliţiştilor locaţia sa în timpul disputei lor pe reţelele sociale.Tate a postat, de asemenea, imagini pe Twitter în ziua de Crăciun, cu legenda „România”, notează „The Sun”.

Tabloidul britanic o citează pe avocată pentru drepturile civile, Alejandra Caraballo, care susţine că probabil cutia de pizza i-a dat de gol pe Tate şi pe fratele său. „Autorităţile române aveau nevoie de dovezi că Andrew Tate se afla în ţară, aşa că se pare că s-au folosit de postările sale de pe reţelele sociale. Videoclipul său ridicol de ieri conţinea o pizza de la un lanţ de pizzerii românesc, confirmând că se afla în ţară”, a scris avocata pe Twitter.

De asemenea, notează „The Sun”, şi artista rap Cardi B a părut să îl ironizeze pe Tate după arestarea sa. Ea a distribuit un link către un articol despre acesta, cu un comentariu simplu: „Măi, măi, măi...”.

În august, Tate a fost interzis de pe o serie de alte site-uri sociale. TikTok l-a interzis pentru misoginism, în timp ce Facebook a declarat că a încălcat politicile sale privind „persoanele şi organizaţiile periculoase”. El este, de asemenea, interzis pe YouTube, în prezent având acces numai la Twitter, menţionează „The Sun”.

Tabloidele britanice remarcă, de altfel, că Andrew Tate a postat chiar vineri un scurt comentariu pe Twitter despre reţinerea sa: „Matrix şi-a trimis agenţii”

„Mulțumesc Elon Musk”

Pe rețelele de socializare mulți admiratori spun că de fapt se duce o campanie de denigrare împotriva lui Andrew Tate.

”CLARIFICARE pentru cei care îl urăsc pe Andrew Tate. Este liber și nimeni nu-și poate opri popularitatea, indiferent că haterii încearcă să-l oprească pe Top G cu minciuni, pentru că minciunile nu funcționează”.

Anterior, un avocat din Florida postase un mesaj pe Twitter: ”Mulțumesc Elon Musk pentru reinstalarea prietenului tău Andrew Tate”.

DIICOT a transmis vineri, 30 decembrie, că procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă față de cei 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
#Andrew Tate retinut, #viol, #Greta Thunberg, #ironie pe internet , #politie