Google lansează Android 14 pentru televizoare, cu îmbunătățiri majore în performanță și accesibilitate

Vineri, 17 Mai 2024, ora 18:11
3978 citiri
Google lansează Android 14 pentru televizoare, cu îmbunătățiri majore în performanță și accesibilitate
FOTO: GSMArena

Google a anunțat recent lansarea noii versiuni a sistemului de operare pentru televizoare, Android 14. Acesta aduce numeroase îmbunătățiri în performanță, economisire a energiei, accesibilitate și multitasking. Android TV OS a ajuns să ruleze pe 220 de milioane de dispozitive lunar, înregistrând o creștere de 47% de la an la an.

Android TV OS rulează pe o gamă variată de dispozitive, inclusiv televizoare inteligente de la producători renumiți precum Sony, Philips, TCL, Sharp și Hisense. De asemenea, sistemul de operare este prezent pe stick-uri TV, proiectoare și TV-box-uri. Totuși, marii producători de televizoare precum Samsung și LG, care dețineau aproape jumătate din cota de piață globală în 2023, utilizează propriile sisteme de operare bazate pe Linux, precum Tizen și webOS.

Îmbunătățiri majore aduse de Android 14

Performanța și viteza de răspuns ale televizoarelor sunt printre cele mai semnificative îmbunătățiri aduse de Android 14. Noile moduri de economisire a energiei permit utilizatorilor să reducă consumul de energie al televizorului, mai ales în modul standby.

Noua versiune introduce și opțiuni avansate de accesibilitate, inclusiv corectarea culorilor, opțiuni de text îmbunătățite și navigare facilitată, toate accesibile prin scurtături de pe telecomandă. Aceste funcții sunt menite să facă televizoarele mai accesibile pentru utilizatorii cu nevoi speciale.

Funcția de multitasking este îmbunătățită cu suport pentru modul Picture-in-Picture (PiP) pe televizoarele compatibile cu Android 14. Aceasta permite utilizatorilor să vizioneze un videoclip într-o fereastră mică, în timp ce navighează pe alte aplicații sau efectuează alte activități pe ecranul principal. Totuși, Google subliniază că nu toate televizoarele vor suporta această funcție, fiind necesare cerințe hardware și software specifice, inclusiv un procesor și GPU puternice, suficientă memorie RAM și suport pentru decodare video hardware.

Google a anunțat și disponibilitatea Compose pentru TV, un set de instrumente care ajută dezvoltatorii să creeze aplicații TV. Acesta include componente dedicate pentru aplicații TV, suport îmbunătățit pentru input și performanță, precum și stilizare extinsă.

Honor a lansat oficial noul său flagship pliabil, Magic V3. Preț și disponibilitate
Honor a lansat oficial noul său flagship pliabil, Magic V3. Preț și disponibilitate
Honor a lansat oficial noul său flagship pliabil, Magic V3, la doar câteva zile după debutul Galaxy Z Fold6 de la Samsung. Noul Magic V3 aduce numeroase upgrade-uri față de modelul anterior,...
Veste bună pentru utilizatorii OnePlus. Producătorul extinde suportul software al dispozitivului
Veste bună pentru utilizatorii OnePlus. Producătorul extinde suportul software al dispozitivului
OnePlus pare să fi reevaluat abordarea sa privind suportul software pe termen lung pentru telefoanele sale. În februarie, compania a declarat că oferirea unui suport software de peste cinci ani...
#Android, #smart tv, #tehnologie , #android
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung