Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 22:42
3885 citiri
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
FOTO: GSMArena

Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare NAND Flash.

Asemenea bateriei, memoria NAND Flash din dispozitivele mobile se uzează în timp, dar efectele acestei uzuri devin evidente abia când este prea târziu, conducând adesea la pierderi de date și defecțiuni ale dispozitivului.

În contextul în care memoria internă este integrată în placa de bază a dispozitivelor și nu poate fi înlocuită ușor, monitorizarea stării acesteia devine crucială pentru prelungirea duratei de viață a dispozitivelor. Cu noua actualizare, Android 15 va putea accesa indicatorii de uzură specifici stocării UFS (Universal Flash Storage) și va afișa nivelul de uzură într-un format procentual ușor de înțeles pentru utilizatori, scrie Phone Arena.

Cum funcționează noua funcție de pe Android 15

Această funcție este similară cu cea folosită pentru monitorizarea stării bateriei și va considera factori precum volumul total de date scrise și citite în raport cu limita maximă stabilită de producătorul cipului. Prin alertarea utilizatorilor când memoria se apropie de limitele specificate, Android speră să prevină situațiile în care dispozitivele devin inutilizabile și să ajute la gestionarea mai eficientă a datelor și a înlocuirii echipamentelor.

Această nouă caracteristică, numită Storage Health, este în curs de dezvoltare și se spune că va fi disponibilă inițial doar pe anumite dispozitive care rulează Android 15, cu probabilitate mare pentru modelele Pixel de la Google și alte dispozitive de la producători renumiți. Este posibil ca dispozitivele mai puțin cunoscute să nu includă această funcție din cauza limitărilor impuse de producători.

Quarterly Report - Editia 4

Zvonuri importante despre Samsung Galaxy S25 Ultra: îmbunătățiri majore pe partea foto/video
Zvonuri importante despre Samsung Galaxy S25 Ultra: îmbunătățiri majore pe partea foto/video
Samsung Galaxy S25 Ultra, deși aflat la peste șase luni distanță de lansare, generează deja interes prin zvonurile recente legate de upgrade-urile semnificative pe care le va aduce în zona...
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
#Android, #galaxy, #Samsung, #telefon , #android