Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android

Marti, 21 Mai 2024, ora 18:15
1506 citiri
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
FOTO: GSMArena

Google a lansat o nouă funcție pentru Android, menită să promoveze aplicațiile în afara Play Store-ului. Această funcție a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O 2024.

În cadrul conferinței, Google a detaliat un plan pentru a atrage utilizatorii înapoi în aplicațiile deja instalate pe dispozitivele lor și pentru a-i introduce în aplicații noi. Aceasta va oferi dezvoltatorilor un loc unic pentru a-și expune conținutul. Peste 35 de dezvoltatori parteneri, printre care Spotify, Pinterest, Tumblr, TikTok și Shopify, testează deja noua funcție.

Funcționalitățile noi

Mekka Okereke, directorul general pentru aplicații al Google Play, a explicat în timpul unei sesiuni de informare pentru dezvoltatori la I/O că noua funcție va organiza automat cel mai bun și cel mai frecvent conținut din aplicațiile instalate pe telefoanele Android. Utilizatorii vor putea lansa experiențe pe ecran complet, imersive, care evidențiază și organizează conținutul important din aplicațiile lor. Aceste experiențe vor fi disponibile printr-o simplă atingere.

Noua funcție, denumită „Engage”, va permite dezvoltatorilor să ofere linkuri directe care deschid pagini specifice în aplicațiile lor mobile. Google a demonstrat că aceste linkuri pot duce utilizatorii la sarcini specifice într-o aplicație. De exemplu, atingerea unei imagini cu încălțăminte va aduce utilizatorul la o pagină dintr-o aplicație de cumpărături, unde acesta poate finaliza achiziția.

Funcția Engage va grupa conținut din aplicații similare pentru a încuraja utilizatorii să le utilizeze din nou. Astfel, dezvoltatorii pot oferi recomandări și promoții personalizate, asigurându-se că utilizatorii descoperă conținut valoros. În plus, funcția va recomanda aplicații noi, folosind conținut atrăgător din acestea.

TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
TikTok a lansat recent o nouă aplicație de social media, Whee, disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store. Whee pare să fie inspirată de Instagram, oferind utilizatorilor o...
Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
Se pare că Galaxy S25 Ultra ar putea veni cu schimbări importante pe partea de foto, conform zvonurilor recente. În loc să elimine una dintre camerele foto, Samsung ar putea opta pentru...
#Android, #aplicatii, #google play , #android
  1. Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
  2. Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
  3. Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2
  4. Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
  5. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR
  6. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  7. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  8. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării