Drama lui Andy Murray: La ce operatie ar mai putea fi supus si pe ce loc a ajuns in clasamentul ATP

Miercuri, 26 Februarie 2020, ora 16:05
6440 citiri
Drama lui Andy Murray: La ce operatie ar mai putea fi supus si pe ce loc a ajuns in clasamentul ATP
Foto: Instagram/Andy Murray

Tenismanul britanic Andy Murray, fostul numar unu mondial, a explicat intr-un comunicat ca intentioneaza sa revina in curand pe teren, dar a recunoscut ca ar putea avea nevoie de o noua interventie chirugicala, care l-ar face sa rateze turneul de Mare Slem de Wimbledon si Jocurile Olimpice din aceasta vara, informeaza EFE.

Scotianul, care s-a operat de doua ori la sold, nu si-a facut inca debutul in actualul sezon, ultima sa partida disputata datand din noiembrie 2019.

Jucatorul, in varsta de 32 ani, a explica ca aceste ultime luni au fost "foarte complicate si dificile", detaliind planul sau pentru urmatoarele saptamani.

"Nu am multe certitudini in legatura cu problema mea. Ceea ce trebuie sa fac acum este sa ma pregatesc in urmatoarele doua saptamani, pentru a-mi testa soldul. Sper ca va raspunde bine. Trebuie sa stiu pana la finele lunii urmatoare daca voi putea sa joc sau nu", a spus el.

In ianuarie 2019, Murray a fost supus unei interventii chirurgicale pentru a-i fi montata o proteza la sold. Dupa o lunga perioada de recuperare, el a revenit in circuit si a disputat partide de dublu, reusind sa castige titlul la Queen's (Anglia). Ulterior a abordat si meciurile de simplu, impunandu-se in turneul de la Antwerp (Belgia).

In cazul in care recuperarea sa va decurge bine, Andy Murray si-ar putea face aparitia la turneul Masters 1.000 ATP de la Miami, luna viitoare.

Daca acest lucru nu se va intampla, tenismanul britanic s-ar putea supune unei operatii pentru eliminarea unei osificari heterotopice - o crestere anormala a unui os -, ceea ce il va face probabil sa rateze atat turneul de la Wimbledon, cat si JO de la Tokyo, unde urma sa isi apere titlul olimpic cucerit in urma cu patru ani, la Rio de Janeiro.

"Nu va fi o operatie care necesita o reeducare lunga, insa nu o voi putea face decat in mai (pentru ca trebuie sa astepte ca osul sa isi incheie cresterea - n.red.), iar apoi voi avea inca sase sau opt saptamani de recuperare, asa ca voi lipsi prea mult timp din acest sezon", a mai spus el.

Andy Murray, care ocupa in prezent locul 130 in clasamentul mondial, a castigat trei trofee de Mare Slem si 46 de titluri ATP in cursul carierei sale, valoarea totala a premiilor obtinute din tenis ridicandu-se la peste 60 milioane dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andy Murray probleme, #Andy Murray accidentare , #stiri Andy Murray