Anemia infecțioasă la pisici poate fi tratată la Nord Vet în Suceava! Iată ce implică această afecțiune

Advertorial
Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 16:26
6771 citiri
Anemia infecțioasă la pisici poate fi tratată la Nord Vet în Suceava! Iată ce implică această afecțiune
FOTO: freepik.com

Anemia infecțioasă este o boală infecțioasă ce este determinată de baterii. Aceste bacterii pot fi luate de la purici sau căpușe și acționează ca un hemoparazit. Mai pe scurt, atunci când pisica ta suferă de anemie infecțioasă, numărul de globule roșii din sânge atinge pragul minim, iar atunci apar și primele simptome.

Ce trebuie să reții este că anemia infecțioasă se poate trata și vei afla ce implică tratamentul în rândurile ce urmează. Partea bună e că e poți prezenta pentru tratament și la Nord Vet în Suceava, clinică veterinară cu o vastă experiență. Găsești detalii extra pe nordvet.ro. Iată acum ce mai trebuie să știi despre anemia infecțioasă la pisici.

Cum apare anemia infecțioasă la pisici?

După cum s-a enunțat și anterior, puricii și căpușele sunt principalii purtători ai bacteriilor declanșatoare. Aceste bacterii poartă denumirea de Mycoplasme, iar cea mai răspândită bacterie din această familie este Mycoplasma haemofelis.

Dacă pisica ta este tânără și sănătoasă, simptomatologia ei va fi una blândă. Însă, atunci când vorbim despre pisici bătrâne, simptomele sunt cât se poate de grave și duc uneori chiar și la moarte.

Care sunt simptomele anemiei infecțioase la pisici?

Paleta de simptome în cazul anemiei infecțioase la pisici este diversificată și depinde foarte mult de sistemul imunitar al pisicii, de vârsta ei, dar și de severitatea bolii. În continuare îți este prezentată o listă cu cele mai comune simptome ale acestei afecțiuni. Atunci când apar, nu ezita să te prezinți la un cabinet veterinar Suceava în cel mai scurt timp:

  • letargie;
  • starea generală proastă;
  • anemie;
  • anorexie;
  • tuse;
  • strănut;
  • ritm cardiac scăzut;
  • slăbiciune;
  • dificultăți respiratorii;
  • pneumonie;
  • secreții nazale;
  • secreții oculare;
  • abcese;
  • infecții urinare;
  • avort spontan.

Cum îți dai seama dacă pisica ta are anemie infecțioasă?

Diagnosticul corect poate fi pus doar de către medicul veterinar. Atunci când observi unul dintre simptomele de mai sus, este mai mult decât indicat să te prezinți cu pisica la Nord Vet în Suceava sau la veterinarul din orașul tău.

Anemia infecțioasă este ușor de recunoscut simptomatologic, însă etiologia sa este greu de stabilit, așa că cel mai indicat este să fii sincer cu medicul veterinar vizavi de stilul de viață adoptat de pisica ta.

Cum se tratează anemia infecțioasă la pisici?

Scopul tratamentului este de a elimina mycoplasmele din sângele pisicii, iar acest lucru se face cu antibiotice. Bineînțeles, tratamentul, doza de antibiotic, diferă în funcție de simptomatologie și severitatea bolii.

După ce tratamentul este administrat, ideal este ca pisica să fie din nou testată pentru a fi sigur că acesta și-a făcut pe deplin efectul.

Atenție! Având în vedere că distrugerile de hematii sunt severe, este posibil ca pisica să dezvolte o anemie hemolitice autoimună. Asta înseamnă că medicul veterinar va trebui să îi administreze pisicii corticosteroizi pentru a opri această manifestare autoimună.

Din nou, atunci când pisica ta manifestă unul din simptomele de mai sus, prezintă-te cu ea de urgență la un cabinet veterinar. Nord Vet din Suceava are mereu porțile deschise pentru tine! Mai multe detalii pe nordvet.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#anemie, #anemie infectioasa, #anemie infectioasa felina , #pisici