Anunț ferm de angajare pentru muncitorii români. "Plătim pe fiecare etapă în parte bine executată". Reacțiile meseriașilor: "Ți-ai dreacu de hoți!"

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 22:10
16997 citiri
Anunț ferm de angajare pentru muncitorii români. "Plătim pe fiecare etapă în parte bine executată". Reacțiile meseriașilor: "Ți-ai dreacu de hoți!"
Muncitori în construcții la lucru FOTO Pixabay

Românii care au de făcut lucrări de renovare în locuințe se lovesc adesea de prețuri mari și meseriași neserioși.

Mulți dintre cei care au experiență preferă să lucreze în străinătate. Un astfel de anunț de angajare în Germania a fost publicat pe Facebook, în termeni fermi.

"Caut firma sau echipă de construcții pentru renovarea unei case in zona de nord a Germaniei. Nu oferim cazare sau transport. Plătim la lucrare sau pe fiecare etapă în parte bine executată. Este de muncă cam 5 luni de zile pentru o echipă de 5 meseriași. Mai multe detalii în privat", scrie ]n anun'ul postat pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

"Uite câți popândăi sunt care se interesează!"

În comentarii, unii se arată interesați de ofertă, alții sunt suspicioși și o critică.

"Tu cauți, problema este că nu vei găsi."

"Caută în Germania! Ce cauți cu anunțul aici? V-ați învățat la români! Să îi păcăliți pe acolo! Ți-ai dreacu de hoți!"

"Și uite câți popândăi sunt care se interesează! Români gogomani, în țară este de muncă la greu și ei vor să plece la jermania."

"În România nu le place munca, ei vor să fie țepuiți pe afară."

"Când vă văd că aveți 6 sau 50 de băieți, dar nu aveți de muncă, ci căutați de lucru pe Facebook. Mă întreb cum oare de acei 6 sau 50 de băieți stau la voi."

"Cine crezi că o să meargă sau să vină cu tine, așa cum spui tu în anunțul tâu. Doar boschetari care nu au unde pune capul de foame. Nu vă mai luați după ei. Vă minte.

Ajungeți acolo, vă iau actele, buletin, pașaport și tot ce aveți. Vă cazează în locuințe părasite pe cîmpuri. Vă ține cu japca, până termină ce are de lucru. Nici bani de drum nu vă dă."

"Cauți prețuri de România"

"S-au terminat băieții constructori în Germania sau cauți prețuri de România (mai ieftine)? Îți dau un exemplu, oricine merge din România în Germania tot atât îți va cere ca și o firmă nemțească, omul își va pune sigur preț pe cazare, mâncare la oameni și transport, plus că omul care îl iei cu ține în deplasare cere mai mult la salariu. Sfatul meu, nu căuta ieftin căci nu ai cum să găsești."

"Din păcate nu ești credibil. Prezintă aici cine ești, datele tale personale fizice și juridice, prețurile care sunt, ca totul să fie transparent. Așa cu siguranță până mâine dimineață ai să găsești 19 echipe, nu una. Eu unul nu aș avea încredere nici 1%."

Dezvăluiri despre marea lovitură dată de Ion Țiriac: "Hai, bă, du-te dracu’ de aici”
Dezvăluiri despre marea lovitură dată de Ion Țiriac: "Hai, bă, du-te dracu’ de aici”
Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, având o avere impresionantă, dar înainte de a fi un iscusit om de afaceri a fost antrenor și manager. El este omul din spatele...
O nouă scurgere de informații în Germania: au ieșit la iveală detalii tehnice secrete despre rachetele Taurus
O nouă scurgere de informații în Germania: au ieșit la iveală detalii tehnice secrete despre rachetele Taurus
După scandalul privind interceptarea de către ruşi a unor conversaţii între ofiţeri germani despre potenţiala folosire a rachetelor Taurus cu rază lungă de acţiune, Berlinul a suferit o...
#angajare, #muncitori, #constructii, #Germania, #plata, #cazare , #angajare