Ce pretenții au la angajare cei care nu știu meserie, dar vor să lucreze în construcții: "Nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment de 40-50 kg"

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 22:10
23503 citiri
Ce pretenții au la angajare cei care nu știu meserie, dar vor să lucreze în construcții: "Nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment de 40-50 kg"
Muncitori pe un șantier FOTO Pixabay

Construcțiile se află pe lista domeniilor afectate de lipsa forței de muncă. Mulți meseriași au ales să plece din țară pentru câștiguri mai mari, iar tinerii nu prea sunt atrași să învețe astfel de meserii.

Cei care nu au experiență și doresc totuși să lucreze în domeniu pun multe condiții la angajare. Este cazul unui tânăr care își caută de lucru ca ajutor, după cum a scris pe Facebook.

"Caut ceva de lucru, ca ajutor. Nu sunt meseriaș, dar mai ales pentru meseriașii care lucrează singuri, știm că încă o pereche de mâini e binevenită.

Din păcate, aș prefera să dau o mâna de ajutor pe lucrări la interior.

Nu lucrez la înălțimi, nu mă urc pe schelă, nu mă apropii de margini de unde poate există riscul de a cădea.

De asemenea, bineînțeles, că în rolul de ajutor, mă voi ocupa de curățenie, ordine, mutarea, prepararea materialelor, dar, să nu uităm că sunt om. Nu am nici o problemă în a manipula niște saci de glet/adeziv 20-25 kg, dar sub nici o formă nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment de 40-50 kg.

În atenția celor amuzați care vor avea tentația de a râde, aș vrea să va aduc la cunoștință că nu toți s-au născut forțoși sau nu au putut deveni forțoși datorită constituției fizice.

De asemenea, aș mai vrea să precizez că integritatea mea fizică e mai importantă.

Sunt din București, iar dacă considerați că mă pot încadra în nevoile dvs, aștept un mesaj pentru a primi sau a oferi mai multe detalii.

*ROG FĂRĂ AROGANȚI, FĂRĂ PERSOANE CARE NU ȘTIU SĂ ÎȘi STĂPÂNEASCĂ NERVII, PREFER PLATA LA ZI.

Da, știu... Unii meseriași preferă să nu plătească zilnic, pe motiv că îi poate pleca oricând colegul. Păi. Cam asta este ideea, dar atâta timp cât plata se face pe ziua muncită, voi nu aveți nici o pierdere.

Poate ar trebui să va gândiți și de cealaltă parte, sunt oameni care au muncit și nu și-au primit bănuții.

Am ținut neapărat să menționez cele necesare, că să evităm dezbateri inutile", a scris bărbatul pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

Diferența de mentalitate dintre generații

În comentarii, unii îi apreciază sinceritatea, iar alții îl critică.

"Și atunci vine întrebarea de ce în construcții??? Și nu la pază că acolo nu faci efort și stai și liniștit în baracă, la căldură."

"Îmi place că ai specificat în detalii ce poți să faci. Bravo! Prin asta nu va trebui să apară probleme cu cine dorește să te preia la muncă."

"După cum scrie, sigur ajunge șef."

"Caută-ți de lucru în alt domeniu, că ești prea mofturos pentru construcții, asta e sigur 100%."

"Dacă vrei, joi la ora 9 vii să descărcăm 18 paleți de bolțari. Dai probă, să ai acte medicale că ești ok, de la medicul de familie că nu ai suferit boli cronice, aviz psihologic și cazier! În cazul în care te încadrezi, ești primit."

"Bravo băiatule, cere-ți drepturile, că altfel, vei ajunge la un moment dat, cu probleme de sănătate, și nimeni nu va fi alături de ține. Trebuie să muncești că să trăieșți, nu să trăiești ca să muncești."

"Aș vrea și eu un loc de muncă să mă uit și să fiu plătit la sfârșit de zi."

"În postarea asta vedem clar diferența de mentalitate dintre generații. Cum cei tineri își cunosc limitele și știu exact ce vor, pe când "cei care au făcut armata" mănâncă ciment și se dau cu capul de beton. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar șantierul în opinia mea nu mai e de mult așa cum se spune, mediul dur, în care muncești până la epuizare.

Acum ai un contract de muncă, un program, o asigurare medicală, față de vremurile apuse când îți rupeai "la negru" cârca, să fim serioși, până și Nea' Mitică din Cucuietii din Deal prestează servicii cu un SRL. Per total, domnilor care ați făcut armata, vremurile sunt în continuă schimbare și evoluție, șantierul este muncă de echipă, nu trebuie să-și omoare unul spatele doar pentru că tu eșți "meșter". Anunțul foarte bine redactat, din păcate mă ocup de dulgherie la blocuri și nu te pot ajuta. Te-aș sfătui totuși să mergi cu contract de muncă."

"Dacă dai de un meseriaș care să-ți accepte personalitatea și condițiile de mai sus, s-ar putea să faci ceva. Majoritatea sunt rapizi și n-au răbdare cu salahorii, tre să fii isteț, să ai intuiție bună și să ai experiență în șantier, ar fi de preferat pentru un meseriaș. De multe ori și în majoritatea timpului preferăm să lucrăm singuri decât să facem roșu în gât explicând fiecare lucru pe care trebuie să îl facă un salahor. Din păcate totul se mișcă foarte repede în jurul nostru și noi încercăm să fim cât mai rapizi, dacă nu ții ritmul e mai greu. Dar ce să zic, ai voință, succes!"

Ulterior, tânărul a anunțat că a găsit un loc de muncă: "Am găsit ceva, dar o să mai las postarea asta activă, în ideea în care au fost oameni raționali, de apreciat, tot respectul, dar au fost și unii pentru care ipocrizia este "icoană". Poate unii pun accent și pe mentalitatea celorlalți înainte de a începe o colaborare, și vor reuși mai ușor să aleagă sau să evite un posibil colaborator.'

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grupul bancar austriac Raiffeisen face angajări în Rusia, deși oficial susţine că vrea să plece de pe această piaţă
Grupul bancar austriac Raiffeisen face angajări în Rusia, deși oficial susţine că vrea să plece de pe această piaţă
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a postat recent anunţuri de angajare în Rusia, ceea ce indică planuri ambiţioase de creştere în această ţară, în contradicţie cu...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#angajari, #muncitori, #constructii, #conditii, #experienta , #angajare