4 moduri de a vă îmbunătăți abilitățile angajaților, ca lider sau manager

Advertorial
Marti, 18 Aprilie 2023, ora 19:57
4037 citiri
4 moduri de a vă îmbunătăți abilitățile angajaților, ca lider sau manager
FOTO: shutterstock.com

Abilitățile oamenilor sunt importante într-o afacere, indiferent de industria care activează. Cu toate acestea, ele nu vin natural pentru unii dintre angajați. Aici trebuie să intervină managerii care se transformă în exemple profesionale pentru a-i susține să își îmbunătățească abilitățile.

În acest articol, îți prezentăm patru moduri sigure prin care se poate face asta.

1. Oferă angajaților medii de lucru sigure

Siguranța locului de muncă este un aspect pe care angajații îl caută la un angajator. Atunci când vin într-un loc unde se simt în siguranță, le crește productivitatea și se simt mai motivați să ofere maximum în orice activitate.

Pe acest concept a fost construit și IMMUNE Building Standard™, cu scopul de a crea spații care încurajează productivitatea, unde angajații își pot desfășura, în condiții de siguranță sporită, activitățile zilnice.

Certificarea dezvoltată de antreprenorul Liviu Tudor conține peste 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitectură și operaționale, menite să îmbunătățească protecția sanitară a spațiilor de lucru atât în prezent, cât și în viitor.

Astfel, este bine să le asiguri angajaților un mediu de lucru sigur prin toate mijloacele existente pentru ca aceștia să simtă că îi încurajezi să se dezvolte profesional.

2. Încurajează echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Angajații motivați și productivi sunt cei care au un echilibru între programul de muncă și cel pentru petrecerea timpului liber. În ultima perioadă, cazurile de suprasolicitare la locul de muncă au fost tot mai dese.

Dacă simți că angajații tăi nu pot să traseze o linie clară între munca de acasă și relaxare, este timpul să intervii pentru a-i ajuta. Poți începe chiar de la birou prin gândirea acestuia cu spații de relaxare.

Pe lângă toate acestea, adoptă la rândul tău, ca manager, un comportament care să promoveze un echilibru între viața profesională și cea personală.

3. Creează spații de lucru pentru a crește productivitatea angajaților

Spațiile de lucru sunt în strânsă legătură cu motivația și productivitatea angajaților. Aceștia se vor simți mai motivați dacă managerii pun accent pe crearea unui mediu prietenos care îi îndeamnă și la relaxare în timpul pauzelor sau după terminarea programului.

Conform unui sondaj recent, angajații susțin că lucrul într-un campus modern, care să îmbine lucrul cu viața urbană și care să ofere acces facil la spații de coworking, coliving și socializare, ar contribui la menținerea echilibrului dintre viața personală și cea profesională.

4. Oferă oportunități de învățare și dezvoltare

Salariul nu mai este singurul instrument prin care angajații se simt motivați să ofere implicare maximă la locul de muncă. Oportunitățile de învățare și de dezvoltare atât profesionale, cât și personale vin ca un mare plus pentru angajați.

Include în strategia de business un pachet special gândit pentru nevoile fiecărui angajat, care să cuprindă cursuri, traininguri sau servicii de wellbeing, din care să aleagă ce li se potrivește mai bine.

Investirea constantă în bunăstarea angajaților va duce la creșterea productivității și la dezvoltarea unor noi abilități necesare locului de muncă. Urmează sfaturile de mai sus pentru a avea angajați productivi și rezultate de business stabile.

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #abilitati angajati, #imbunatatire abilitati angajati , #stiri afaceri