Cum funcționează rețeaua de luat șpagă la morga spitalului. Banii ceruți de autopsieri pentru pregătirea persoanelor decedate

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 16:35
3539 citiri
Cum funcționează rețeaua de luat șpagă la morga spitalului. Banii ceruți de autopsieri pentru pregătirea persoanelor decedate
Spitalul Județean din Suceava FOTO spitaluljudeteansuceava.ro

Patru autopsieri, trei femei şi un bărbat, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi o îngrijitoare de la aceeaşi unitate medicală au fost trimişi în judecată de procurori pentru luare de mită, furt şi înşelăciune, deoarece au cerut bani pentru pregătirea persoanelor decedate de la rudele acestora.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, o femeie autospier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava este acuzată de comiterea a 36 de infracţiuni de luare de mită.

“În sarcina acesteia s-a reţinut că în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie - aprilie 2020, a pretins şi/sau primit de la un număr de 36 aparţinători ai persoanelor decedate, sume de bani cuprinse între 20 şi 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare şi predarea către aceştia”, se arată în comunicat.

Ea mai este acuzată că la data de 4 aprilie 2020 şi-a însuşit suma de 600 de lei de la o persoană decedată, bani pe care ar fi trebuit să îi dea rudei care urma să ridice bunurile acesteia.

De asemenea, un bărbat autospier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost trimis în judecată pentru şapte infracţiuni de luare de mită. El este acuzat că în perioada martie –aprilie 2020 a pretins şi primit de la aparţinători ai persoanelor decedate sume cuprinse între 50 şi 200 de lei.

Bărbatul a cerut banii respectivi pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în legătură cu pregătirea persoanelor decedate.

“De asemenea, s-a mai reţinut în sarcina inculpatului că la data de 04.04.2020, i-a oferit primei inculpate sprijin moral pentru însuşirea de către aceasta, fără drept, a sumei de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, sumă care ar fi trebuit predată persoanei împuternicite de familie să le ridice, inculpatul pulverizând produse biocide pe trei bancnote de câte 50 lei restituite persoanei împuternicite după ce şi-a păstrat suma de 600 lei, inculpata fiind astfel încurajată de acesta, care se afla lângă ea în momentul însuşirii sumei de bani”, a precizat sursa citată.

Procurorii au mai trimit în judecată o femeie autospier în cadrul unităţii medicale pentru luare de mită pentru că la data de 14 martie 2020 a primit, împreună cu bărbatul respectiv, suma de 150 de lei de la fiul unei persoane decedate.

Ea a solicitat banii pentru “îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea şi eliberarea trupului acesteia, respectiv pentru serviciile prestate de îmbălsămare, spălare, îmbrăcare, cosmetizare, efectuarea procedurii de identificare şi predarea cadavrului”.

O altă angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava ca autospier a fost trimisă, de asemenea, în judecată de procurori.

“În sarcina acesteia s-a reţinut că la data de 24 martie 2020, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, a pretins sume de bani de la fiul unei peroane decedate, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea şi eliberarea trupului acesteia, primind suma de 100 lei pentru serviciile prestate de pulverizare produse biocide (formolizare), efectuarea procedurii de identificare şi predarea cadavrului”, se mai arată în comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale...
Horoscop zilnic. Marți, 16 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Marți, 16 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: N-ar fi...
#angajati, #spital judetean, #suceava, #judecata, #bani, #rude, #persoane decedate , #spitale