UPDATE Angel Tîlvăr este oficial noul ministru al Apărării. Klaus Iohannis a aprobat rapid propunerea PSD

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 19:04
6897 citiri
UPDATE Angel Tîlvăr este oficial noul ministru al Apărării. Klaus Iohannis a aprobat rapid propunerea PSD
Angel Tîlvăr FOTO captură Facebook PSD

UPDATE 19.04 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni seară, 31 octombrie, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

Administrația prezidențială a anunțat că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Apărării va avea loc, luni, la ora 20.30, la Palatul Cotroceni.

Cine este Angel Tîlvăr, propunerea PSD pentru Apărare. Doctor în științe umaniste, fiu de șef în Securitatea comunistă

Știrea inițală:

Premierul Nicolae Ciucă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis luni, 31 octombrie, propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Angel Tîlvăr, informează Guvernul.

Tot luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că senatorul Angel Tîlvăr este propunerea patidului pentru funcţia de ministru al Apărării. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Primele declarații ale lui Angel Tîlvăr

”Sunt parlamentar, sunt senator, totodată am fost membru în delegația României în Adunarea Parlamentară NATO, delegație pe care o conduc. Totodată, în cadrul Adunării Parlamentare a NATO, sunt președinte al Comisie pentru Democrație și Securitate și în momentul de față sunt președintele comisiei pentru afaceri europene din Senat.

În momentul în care purtăm această discuție, la estul României există o situație de securitate cauzată de invazia Rusiei lui Putin nejustificată și neprovocată. Aceasta este principala preocupare pe care o avem în acest moment din dorința de a păstra cetățenii acestei țări într-o atmosferă de calm, de normalitate, pentru a-și putea desfășura activitatea în mod pașnic, corect, normal”, a declarat Angel Tîlvăr în conferința de presă susținută luni alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

El a vorbit și despre prioritățile sale după preluarea mandatului.

”Pe lângă 2,5% din PIB, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanți pentru noi oamenii care sunt implicați în structura de Apărare. Vom colabora cu Parlamentul și vom propune acele norme care să ușureze condițiile de viață.”

Angel Tîlvar a mai spus că speră să aibă o colaborare bună cu președintele Klaus Iohannis, în contextul în care Vasile Dîncu a invocat faptul că nu poate colabora cu șeful statului, atunci când și-a anunțat demisia.

”Decizia colegului meu e o decizie cu o puternică încărcătură personală. (...) Relația cu președintele e una specificată clar de lege pe care eu o voi respecta și sperând într-o colaborare foarte bună pentru că este în interesul tuturor”, a spus Tîlvar.

Referitor la faptul că tatăl său a fost șeful Contrainformațiilor din Securitatea comunistă, el a răspuns: ”Mi-aș dori să trăiesc într-o țară în care dosarele de cadre să conteze mai puțin decât munca fiecăruia. Nu am făcut niciodată un secret din ceea ce sunt și ce fac.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Apărării Naţionale: Centrul european de instruire pentru F-16 din România, un punct nodal pentru securitatea regională
Ministrul Apărării Naţionale: Centrul european de instruire pentru F-16 din România, un punct nodal pentru securitatea regională
Centrul european de instruire pentru F-16 este considerat un punct nodal pentru securitatea regională, a declarat, miercuri, 17 aprilie, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. "Din...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#angel tilvar, #propunere PSD, #Ministerul Apararii, #Klaus Iohannis presedinte , #stiri Angel Tilvar