Angela Merkel a discutat cu George Clooney despre refugiati (Video)

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 21:24
2386 citiri
Angela Merkel a discutat cu George Clooney despre refugiati (Video)
Foto: Arhiva/Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel s-a intalnit vineri la Berlin cu actorul american George Clooney cu care a discutat despre situatia refugiatilor, sefa executivului federal mentionand ca intalnirea a fost "foarte buna".

"Am discutat despre angajamentul organizatiei nonguvernamentale Comitetul International pentru Refugiati (IRC) al lui George Clooney, al sotiei sale Amal si al lui David Milliband, fostul ministru de externe britanic si presedinte al IRC", a spus Angela Merkel in timpul unei conferinte de presa organizata alaturi de omologul sau polonez Beata Szydlo, scrie AFP.

"Am mai discutat despre posibilitatile ca un ONG si un guvern sa lucreze impreuna asupra cauzelor care obliga oamenii sa fuga din tarile lor si de asemenea despre cum putem ajuta oamenii sa se implice in aceasta cauza", a mai spus Angela Merkel.

Un pic prea tarziu, serviciul de presa al cancelariei federale a anuntat pe Twitter intalnirea si a publicat fotografii de la aceasta.

Aceasta intalnire, dorita de George Clooney, a permis schimbul de idei asupra chestiunii refugiatilor dar si asupra conflictelor internationale, a precizat purtatoarea de cuvant a cancelariei federale Christine Wirtz.

Cotidianul german Berliner Zeitung a pus in discutie oportunitatea acestei intalniri, mentionand ca aceasta s-ar putea intoarce impotriva cancelarului german.

Intalnirea cancelarului cu un actor intr-un moment in care are exista o incredere scazuta in politicile sale despre migratie ar putea sa i se reproseze ca prefera luminile de la Hollywood mai mult decat rezolvarea problemelor urgente ale tarii, a scris Berliner Zeitung.

Clooney, care se afla la Berlin cu prilejul premierei filmului "Ave, Caesar!" care a deschis competitia principala a Festivalului international de film, si-a exprimat intentia de a se implica in criza refugiatilor si de a discuta cu Angela Merkel.

Cunoscut pentru implicarea sa in cauze umanitare, in special in criza din Darfur, actorul american a anuntat in timpul unei conferinte de presa ca va dori sa discute cu Angelei Merkel "care sunt mesajele ce pot fi transmise si ce putem face pentru a ajuta".

In plina criza privind migrantii, Berlinala aloca anul acesta o atentie particulara acestui subiect, in timp ce Germania a primit in 2015 peste un milion de solicitanti de azil. Filmul documentar "Fire at Sea" al regizorului italianului Gianfranco Rossi trateaza cazul insulei italiene Lampedusa, insa mai sunt si alte filme care participa la alte sectiuni ale festivalului si care aduc in discutie tema impactului migratiilor intr-o lume globalizata.

Berlinala va organiza de asemenea diferite initiative pentru refugiati, strangeri de donatii, invitatii la proiectii ale filmelor sau diferite stagii cu echipa festivalului.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Merkel intalnire Clooney refugiati , #cancelar german
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Tovarasa Merkel incearca sa arunce perdele de fum
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Angela Merkel a discutat cu George Clooney despre refugiati"