Angela Merkel: Liderii mondiali nu trebuie sa supraestimeze Germania

Joi, 14 Iunie 2012, ora 13:17
1563 citiri
Angela Merkel: Liderii mondiali nu trebuie sa supraestimeze Germania
Foto: Daylife

Liderii mondiali nu ar trebuie sa supraestimeze abilitatea Germaniei de rezolva criza datoriilor din zona euro, a declarat cancelarul german, Angela Merkel.

Intr-un discurs in fata Parlamentului german, Merkel a declarat ca optiunile pentru salvarea zonei euro nu sunt "nelimitate", relateaza BBC News.

De asemenea, cancelarul german a cerut sa se ofere mai multa putere de reglementare Bancii Centrale Europene si a repetat ca nu trebuie sa existe crestere economica finantata din acumularea de datorii.

Discursul sau a fost sustinut inainte de summit-ul G20 din acest weekend. "Le voi spune ca Germania este puternica, Germania este un motor de crestere economica si o ancora de stabilitate in Europa. Dar puterile Germaniei nu sunt nelimitate", a spus ea.

De altfel, Merkel se asteapta ca principala problema dezbatuta la summit sa fie criza datoriilor. "Tara noastra va fi in centrul atentiei. Este un fapt, toti ochii sunt indreptati asupra Germaniei, pentru ca suntem cea mai mare economie europeana si un exportator major", a precizat Merkel.

Insa Europa va gasi o cale de rezolvare a crizei printr-o "uniune politica", care sa mandateze o coordonare si supraveghere fiscala mai mare, a adaugat ea. Potrivit spuselor sale, Europa trebuie sa forteze integrarea politica, indiferent de cat de dificila este aceasta sarcina.

"Este sarcina noastra, astazi, sa facem ceea ce nu s-a facut in trecut (cand a fost creat euro n.red.) si sa punem capat acestui cerc vicios de datorii noi si de nerespectare a regulilor", a spus Merkel.

"Este o sarcina herculeana, dar nu o putem evita", a conchis cancelarul german.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Angela Merkel supraestimare Germania, #Angela Merkel rezolvare criza datorii , #cancelar german