Angela Merkel merge in Ucraina - vrea sa obtina incetarea focului

Sambata, 23 August 2014, ora 08:21
2523 citiri
Angela Merkel merge in Ucraina - vrea sa obtina incetarea focului

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca principalul scop al calatoriei sale in Ucraina de sambata este sa contribuie la incheierea unui armistitiu, reiterand ca nu poate exista o solutie militara la criza, relateaza vineri Reuters.

Kievul a acuzat vineri Rusia ca a lansat o "invazie directa", dupa ce Moscova a trimis pe teritoriul sau fara acordul Ucrainei un convoi de camioane.

"Din punct de vedere politic cel mai important scop este obtinerea unei incetari a focului reciproce", a declarat sefa guvernului federal german intr-un interviu pentru ziarul regional Freie Presse care va fi publicat integral sambata, dar din care au fost date publicitatii unele extrase.

"Trebuie sa ajungem in punctul in care nu sunt ucisi oameni in fiecare zi. De asemenea, pe agenda este sprijinul pe care Germania il poate acorda Ucrainei", a mai spus Angela Merkel.

Prima vizita a lui Merkel la Kiev de la momentul declansarii crizei la inceputul anului este inainte de toate un semn de sprijin pentru presedintele ucrainean Petro Porosenko, magnatul miliardar ales cu nici trei luni in urma, comenteaza Reuters.

Mai multi diplomati sustin insa ca Angela Merkel ar urma sa incerce si sa-l convinga pe Porosenko si pe adeptii liniei nationaliste dure din Ucraina care doresc sa-si foloseasca avantajul militar si sa-i zdrobeasca pe separatistii din est, sa se gandeasca bine la consecintele unui asemenea curs de actiune.

"Voi continua sa depun eforturi cu toata energia de care sunt capabila pentru a ajuta la obtinerea pacii prin mijloace diplomatice in Ucraina. Nu poate exista o solutie pur militara", a mai declarat cancelarul german.

Merkel a spus in cele doua convorbiri telefonice avute vineri cu Petro Porosenko si Vladimir Putin, presedintii ucrainean si rus, ca este preocupata de patrunderea convoiului rus in Ucraina, a declarat purtatorul ei de cuvant, Steffen Seibert.

Rusia, care are mii de soldati masati in apropierea granitei cu Ucraina, a avertizat impotriva oricarei tentative de a afecta derularea operatiunii sale "pur umanitare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Angela Merkel vizita Ucraina, #Merkel incetare foc Ucraina Rusia , #cancelar german
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
o pace germana pt. Europa.