Binevenita la Chisinau, huiduita la Bucuresti: Merkel, vizita decisiva in R. Moldova (Opinii)

Miercuri, 22 August 2012, ora 17:14
4886 citiri
Binevenita la Chisinau, huiduita la Bucuresti: Merkel, vizita decisiva in R. Moldova (Opinii)
Foto: infoPrut

Cancelarul german, Angela Merkel, a ajuns la Chisinau, unde a fost primita cu bratele deschise de catre oficialii moldoveni, din moment ce vizita acesteia poate apropia statul de UE si, mai important, i-ar putea schimba statutul de cea mai saraca tara din Europa.

Privind catre Chisinau si apoi catre Bucuresti, se poate vedea limpede modul total opus in care este tratat seful de la Berlin.

In timp ce moldovenii au pregatit covorul verde pentru cancelarul german, Victor Ponta si Crin Antonescu au preferat sa arunce cu noroi in liderul motorului economic al Europei.

Se poate argumenta ca Republica Moldova are mai multe interese de a se pune bine cu Germania, tinand cont de situatia economica si politica de la Chisinau, insa isi permite oare Romania sa se izoleze de restul Europei? A ajuns Romania atat de autosuficienta incat Ponta si Antonescu sa-si permita orice fel de atacuri asupra unui membru dominant al Uniunii Europene?

Cancelarul german a fost bine primit la Chisinau, motiv pentru care Angela Merkel ar putea sustine ambitiile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeana.

De cealalta parte, Victor Ponta a spus, pe 9 iulie, ca Romania nu este o colonie pentru ca Germania sa jigneasca poporul roman, afirmand si ca nu Angela Merkel voteaza in tara noastra.

Crin Antonescu, iritat dupa infragerea suferita de decizia Curtii Constitutionale, a spus, marti, ca Angela Merkel poate sa il ia pe Traian Basescu in Germania, sa-i dea o bucata de pamant si sa se joace "de-a Basescu".

Guvernul Republicii Moldova a inteles ca pentru a intra in gratiile Europei trebuie sa-si cunoasca interesele.

Guvernul Romaniei pare neinteresat de interesele tarii, Guvernul Romaniei improasca cu venin in oricine indrazneste sa nu fie de acord cu el, de aceasta data, tinta a fost Angela Merkel.

S-ar putea spune ca afirmatiile lui Victor Ponta au fost facute din postura de copresedinte USL, dar totusi, acesta este premierul Romaniei si reprezinta Guvernul Romaniei.

In privinta lui Crin Antonescu, acesta inca detinea functia de presedinte interimar in momentul declaratiei, reprezentand Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Angela Merkel vizita Chisinau, #cancelar german Victor Ponta Bucuresti, #Crin Antonescu atac Merkel , #cancelar german