Congresul PPE la Bucuresti Angela Merkel: Trebuie sa facem ordine in Europa

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 21:03
4117 citiri
Congresul PPE la Bucuresti Angela Merkel: Trebuie sa facem ordine in Europa

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat, miercuri seara, in cadrul Congresului PPE, ca trebuie sa se faca ordine in Europa.

"Trebuie sa recastigam increderea. Credibilitatea se poate dobandi numai daca generatiile viitoare vor avea, cu adevarat, posibilitatea de a trai o viata mai buna", a spus Angela Merkel.

"Ceea ce inseamna ca trebuie sa facem putina ordine in Europa. Impreuna, trebuie sa actionam, in cooperare cu partenerii nostri. Reprezentam 8,5% din locuitorii acestei planete si 50% din cheltuielile sociale. Daca nu vom fi inovatori, inteligenti, daca nu reusim sa promovam cresterea, nu vom reusi sa pastram acest nivel de bunastare atat de invidiat", a adaugat cancelarul german.

Potrivit spuselor sale, economia sociala din Europa este motivul care a ajutat continentul sa se dezvolte, acest model dovedindu-si utilitatea.

Congresul PPE la Bucuresti Basescu: Statele Unite ale Europei, solutia corecta pentru Europa

"Am spus ca vrem o Europa mai puternica, dar nu trebuie sa fim ipocriti. S-au intreprins deja eforturi imense in ultimii ani, dar nu au dus la realizari concrete. Pentru noi, in urmatorii ani, sunt convinsa ca numai PPE va putea sa indeplineasca acest proiect", a precizat Merkel.

Companiile de succes, viitorul Europei

Cei din Grecia si Spania trebuie sa faca eforturi imense, iar unele tari, inclusiv Romania, au realizari importante, dar cel mai important lucru il reprezinta liberalizarea intreprinzatorilor, astfel incat sa se creeze locuri de munca, considera cancelarul Germaniei.

"Este important ca cetatenii nostri sa-si gaseasca un loc de munca si este posibil numai daca redemaram cresterea. Nu este ceva care poate fi prevazut in legislatie. Cresterea este legata de liberatea intreprinzatorilor, a celor care au o idee, a celor care doresc sa produca ceva, care vor ca produsele lor sa fie cumparate. Numai ei vor putea sa creeze locuri de munca", a Merkel.

"Daca nu ne putem baza pe companii de succes, nu putem sa le oferim un viitor cetatenilor nostri", a adaugat ea.

Merkel a subliniat faptul ca problemele din Europa sunt grave, dar este convinsa ca le putem indrepta. "Cei 500 de milioane de europeni sunt centrul. Ei au nevoie de democratie", a conchis liderul german.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com