Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Germania: Angela Merkel si ministrii sai si-au majorat salariile

Joi, 17 Mai 2012, ora 00:15
3269 citiri
Germania: Angela Merkel si ministrii sai si-au majorat salariile
Foto: Arhiva

Cancelarul german Angela Merkel si ministrii cabinetului sau si-au aprobat o crestere a salariilor de 3,3% pentru acest an. Este prima masura de acest tip dupa 12 ani.

Salariile membrilor guvernului german, ministri si secretari de stat, vor creste in total cu 5,7% in trei etape, pana in august 2013. Rata inflatiei in Germania este de 2,2%, mai informeaza AFP.

Guvernul si-a motivat decizia prin faptul ca salariile nu au mai fost marite de 12 ani. O masura similara, adoptata in urma cu doi ani, a fost anulata de Angela Merkel, in urma protestelor populatiei care se confrunta cu austeritatea.

Salariul actual al Angelei Merkel este de 17.174 de euro/lunar, astfel ca dupa aplicarea procentului de crestere, venitul cancelarului german va ajunge in 2013 la 18.104 euro pe luna.

Ministrii vor avea salarii mai mari cu 750 de euro, ajungand la aproximativ 13.795 de euro, iar secretarii de stat cu 580 de euro, castigand prin urmare 10.573 de euro.

Pe de alta parte, noul presedinte francez, Francois Hollande, a anuntat ca atat el, cat si membrii Guvernului de la Paris, vor renunta la 30% din salariu. Cum Hollande obtine 21.000 de euro pe luna din salariu, dupa reducere va castiga mai putin decat cancelarul german.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Angela Merkel majorare salariu, #Angela Merkel salariu crestere, #salarii majorate guvern Germania , #cancelar german