Merkel avertizeaza: Putin nu va fi intimidat daca Ucraina primeste arme din alte tari (Video)

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 19:24
7166 citiri
Merkel avertizeaza: Putin nu va fi intimidat daca Ucraina primeste arme din alte tari (Video)
Foto: U-Labs

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, in cadrul Conferintei pentru Securitate de la Munchen, ca presedintele rus Vladimir Putin nu va fi intimidat daca Ucraina primeste arme din alte tari.

"Sunt ferm convinsa ca acest conflict nu poate fi solutionat prin mijloace militare", a afirmat Merkel, care considera ca liderul rus nu ar fi intimidat daca Statele Unite decid sa trimita arme Ucrainei, relateaza Daily Telegraph in editia electronica.

Putin: Nu vrem razboi cu nimeni, dar nu acceptam sub nicio forma o astfel de ordine mondiala

"Nu imi pot imagina o situatie in care echipamente imbunatatite pentru armata ucraineana l-ar impresiona pe presedintele Putin in asa fel incat sa creada ca va pierde in plan militar. Trebuie sa o spun direct", a adaugat ea.

Cancelarul a precizat ca forta nu s-a dovedit a fi o solutie cu Rusia nici in trecut. "Am crescut in Germania de Est, am vazut Zidul (Berlinului - n.red.). Americanii nu au intervenit in cazul Zidului, dar in final am castigat", a declarat ea.

Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discutiilor la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrari de arme fortelor ucrainene generand opinii divergente in randul politicienilor si expertilor care participa la reuniune.

Reprezentantii americani sustin optiunea furnizarii de arme Ucrainei, in timp ce Germania si alte tari europene se opun acestei variante.

Merkel si Hollande, dupa intalnirea cu Putin: Fara un compromis, scenariul se numeste razboi (Video)

#Angela Merkel Putin, #Angela Merkel arme Ucraina, #Angela Merkel Putin arme , #cancelar german