Merkel, in mesajul de Anul Nou: Incalzirea globala este ''reala'', "amenintatoare" si "cauzata de actiunea omului"

Marti, 31 Decembrie 2019, ora 16:05
3216 citiri
Merkel, in mesajul de Anul Nou: Incalzirea globala este ''reala'', "amenintatoare" si "cauzata de actiunea omului"

Incalzirea Pamantului este "reala" si "amenintatoare" si este "cauzata de actiunea omului", a avertizat cancelarul german Angela Merkel in mesajul sau de Anul Nou, in care da asigurari ca lupta cu toata puterea ei pentru a combate schimbarile climatice, pentru a permite generatiilor viitoare sa traiasca in pace si prosperitate, relateaza EFE si dpa.

"Incalzirea globala este reala. Este amenintatoare", a spus Merkel in discursul inregistrat care va fi difuzat marti seara. Cresterea temperaturilor globale si a problemelor create de incalzirea globala este generata de om. "Deci trebuie sa facem tot ce este uman posibil pentru a depasi aceasta provocare umana. Este inca posibil", a subliniat oficialul.

"La 65 de ani, sunt la varsta la care personal nu voi mai avea experienta tuturor consecintelor schimbarilor climatice care se vor produce, daca politicienii nu actioneaza". "Copiii si nepotii nostri vor fi cei care vor trebui sa traiasca cu consecintele a ceea ce facem sau ne abtinem sa facem astazi. De aceea, imi folosesc toata puterea pentru a ma asigura ca Germania isi aduce contributia sa - ecologic, economic, social - pentru a aduce sub control schimbarile climatice", a transmis Merkel.

Merkel i-a chemat pe germani sa gandeasca intr-o noua perspectiva pentru a face fata provocarilor care decurg din incalzirea globala.

"Pentru a face acest lucru, avem nevoie mai mult ca oricand de curajul de a gandi intr-un mod nou, de puterea de a lasa in urma caile familiare, de dorinta de a incerca lucruri noi si de determinarea de a actiona mai repede, convinsi ca ceea ce este neobisnuit poate reusi - si trebuie sa reuseasca pentru ca generatia tinerilor de astazi si urmasii lor sa poata trai bine pe acest Pamant", a spus Merkel.

Cancelarul german abordeaza, de asemenea, in mesajul ei traditional de Anul Nou, preluarea presedintiei germane a Consiliului Uniunii Europene, in a doua jumatate a anului 2020.

"Europa trebuie sa-si faca vocea auzita mai puternic in lume", spune Merkel, referindu-se la summitul UE-China, care va avea loc in acea perioada, precum si la cooperarea cu tarile africane.

Angela Merkel se afla la al patrulea si ultimul mandat de cancelar, care se va incheia in 2021, ea anuntand recent ca nu va mai candida la conducerea Uniunii Crestin-Democrate (CDU) si nici pentru vreo alta functie politica.

Citeste si:
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, este de părere că alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului într-o perioadă plină de provocări reflectă încrederea...
Sursa: AGERPRES