Merkel isi trimite consilierul in probleme de securitate in America, sa discute cu Trump

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 13:29
3176 citiri
Merkel isi trimite consilierul in probleme de securitate in America, sa discute cu Trump
Foto: Arhiva Ziare.com

Angela Merkel isi trimite consilierul in domeniul securitatii sa se intalneasca cu Donald Trump la New York, in contextul in care Guvernul german este ingrijorat de unele pozitii neclare in politica externa.

Christoph Heusgen, consilierul Angelei Merkel pentru politica externa si securitate, urmeaza sa se duca in Statele Unite pentru a discuta cu membri ai Cabinetului nominalizat al presedintelui-ales Donald Trump, potrivit editiei de sambata a revistei "Spiegel", citata de Deutsche Welle.

Heusgen, un critic dur al presedintelui rus Vladimir Putin, urmeaza sa se intalneasca, intre altii, cu Michael Flynn, consilierul lui Trump pe teme de securitate nationala, potrivit revistei.

Un oficial guvernamental a confirmat pentru DPA ca Heusgen se va duce in Statele Unite la inceputul acestei saptamani, fara sa ofere alte detalii.

Exista in continuare numeroase intrebari despre ce vor face Trump si echipa sa dupa preluarea puterii pe 20 ianuarie. Aceste incertitudini ingrijoreaza profund Berlinul, scrie "Spiegel".

Trump si Rusia

Biroul cancelarului de la Berlin ar fi ingrijorat ca Trump va ignora sanctiunile impuse Moscovei din cauza implicarii ei in conflictul din estul Ucrainei - sfasiind astfel pozitia unita a Occidentului impotriva agresiunii ruse.

Merkel a declarat joi, in timpul summitului UE de la Bruxelles, ca numerosi lideri au discutat despre eventuale repercusiuni in cazul in care Trump trece la o pozitie mai amicala fata de Moscova.

Sefii de stat si de guverne din UE au convenit sa prelungeasca sanctiunile impuse Rusiei pana la sfarsitul lui iulie 2017.

Berlinul este ingrijorat, de asemenea, de declaratii pe care Trump le-a facut in campanie despre posibilitatea ca Washingtonul sa nu apere state membre NATO care nu platesc mai mult pentru securitatea lor.

De asemenea, exista temeri ca Trump ar putea renunta la pozitia critica a presedintelui Barack Obama fata de Guvernul israelian si ar putea respinge o solutie cu doua state - Israel si Palestina, scrie "Spiegel".

Controversa

Trump a provocat o controversa internationala si ingrijorari celor mai apropiati aliati ai Washingtonului dupa ce l-a laudat pe Putin si dupa ce a numit in Cabinet persoane cu o pozitie prietenoasa fata de Moscova.

Flynn, un general american in retragere, si Rex Tillerson, nominalizat ca secretar de Stat, au amandoi relatii apropiate cu Rusia. Tillerson, fostul CEO al ExxonMobil, a fost decorat de Putin, in 2013, cu Ordinul Prieteniei.

Dupa victoria surprinzatoare a lui Trump in noiembrie, Merkel a declarat ca va "face totul pentru a lucra bine cu noul presedinte", dar a insistat ca o viitoare cooperare va avea la baza "democratia, libertatea si drepturile omului in intreaga lume".

Trump a criticat-o in mai multe randuri pe Merkel din cauza ca a primit refugiati in tara in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consilier securitate Merkel Trump, #consilier securitate Merkel America , #cancelar german
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Poza iahim
iahim
rank 5
Iar isi da arama pe fatza... iar despre raspandirea democratiei prin