Merkel le recomanda refugiatilor sa se apuce de fotbal si handbal, pentru a se integra mai usor

Sambata, 05 Martie 2016, ora 19:00
3989 citiri
Merkel le recomanda refugiatilor sa se apuce de fotbal si handbal, pentru a se integra mai usor
Foto: Facebook/Angela Merkel

Refugiatii s-ar putea integra mai bine in societatea germana prin implicarea in sporturi de echipa, precum fotbalul si handbalul, a declarat sambata cancelarul german Angela Merkel, in mesajul sau saptamanal, transmite DPA.

"Ar trebui sa profitam de disponibilitatea antrenorilor si a instructorilor de a le oferi o sansa acestor oameni care au venit la noi ca refugiati. Sporturile de echipa se deosebesc tocmai prin faptul ca trebuie sa faci front comun.

Poate ca (refugiatii - n.red.) inca nu au o buna cunoastere a limbii, dar au o buna cunoastere a regulilor comune", a spus Merkel.

Echipele actioneaza in vederea atingerii unui obiectiv comun, care intareste si sporeste increderea in propriile forte, conditii preliminarii pentru integrarea intr-o societate noua, a adaugat Merkel.

Pe de alta parte, intr-un interviu publicat sambata de Bild am Sonntag, citat de Reuters, cancelarul german a spus ca autoritatile de la Atena trebuie sa-si indeplineasca rapid promisiunea de a oferi cazare pentru 50.000 de refugiati, iar Uniunea Europeana ar trebui sa-i ajute pe greci in acest demers.

"Initial, Grecia ar fi trebuit sa creeze 50.000 de locuri de cazare pentru refugiati pana la sfarsitul lui 2015. Restanta trebuie solutionata acum cu viteza fulgerului, deoarece guvernul grec trebuie sa garanteze o cazare decenta" pentru migranti, a mai spus ea.

"Stiu, din discutiile mele cu premierul grec Alexis Tsipras, ca el doreste sa faca acest lucru, dar si ca are nevoie de ajutorul nostru, si din acest motiv UE trebuie si va sprijini Grecia in semn de solidaritate", a adaugat cancelarul german.

Merkel a mai spus ca Austria si tarile balcanice sunt in mare parte de vina pentru situatia din Grecia, deoarece au decis in mod unilateral controale la frontiere.

Tsipras a acuzat Austria si tarile balcanice ca "distrug Europa" prin impunerea restrictiilor la frontiere, in incercarea de a incetini afluxul de migranti care incearca sa ajunga din Grecia in nordul Europei.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Merkel refugiati sport, #Merkel refugiati Germania , #cancelar german
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
Errare humanum est sed perseverare diabolicum. Merkel persevereaza!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Mahomedanii patrunsi in Europa cunosc spiritul de echipa.