Merkel ne promite ajutor alaturi de Ungaria (Video)

Joi, 09 Iulie 2015, ora 08:07
5301 citiri
Merkel ne promite ajutor alaturi de Ungaria (Video)
Foto: Guvernul Germaniei/Steins

Uniunea Europeana va ajuta tarile din Balcani si Ungaria sa faca fata fluxului de imigranti ilegali, a afirmat miercuri la Belgrad cancelarul german, Angela Merkel, aflata intr-un turneu prin regiune.

"Italia si Grecia au fost primele optiuni ale imigrantilor (...), dar in iunie si iulie situatia s-a schimbat mult, imigrantii cauta tot mai mult sa treaca prin tarile din Balcani, prin urmare vom ajuta aceste tari", a declarat Angela Merkel la finalul unei intrevederi cu premierul sarb, Aleksandar Vucic, relateaza AFP.

Cancelarul german a constatat ca Ungaria si Serbia sunt afectate de sistemul actual de cereri de azil care "nu functioneaza". Ministrii de Interne din tarile membre ale UE cauta o solutie, a adaugat ea.

Potrivit Ministerului sarb de Interne, peste 34.000 de persoane au cerut azil in Serbia de la inceputul anului.

Ungaria a adoptat legea ce permite construirea zidului la granita cu Serbia

In Ungaria, Parlamentul a votat luni cu o larga majoritate legile necesare pentru ridicarea de-a lungul celor 175 de kilometri de granita cu Serbia a unui gard care sa impiedice fluxul de imigranti ilegali ce incearca sa ajunga in Europa de Vest prin aceste doua tari.

Ungaria, ajutata sa rezolve problema imigrantilor

Anuntul facut luna trecuta cu privire la constructia gardului a atras critici din partea Belgradului si Bruxelles-ului. Posturile de frontiera dintre cele doua tari raman deschise in continuare, a subliniat Budapesta.

Cand va fi gata gardul anti-imigranti de la granita dintre Ungaria si Serbia

Angela Merkel si Aleksandar Vucic au afirmat ca ridicarea de ziduri "nu este o solutie".

"Imigrantii sunt o problema comuna a noastra si vom avea nevoie de ajutorul Europei pentru a o rezolva", a declarat la randul sau premierul sarb.

Serbia nu este membra a Uniunii Europene, dar ofera acces terestru in patru tari din UE: Bulgaria, Croatia, Romania si Ungaria.

Cancelarul german a sosit la Belgrad venind de la Tirana unde a inceput miercuri la pranz un turneu in mai multe tari din Peninsula Balcanica, prilej cu care joi se va deplasa la Sarajevo.

"Sustinem integrarea tarilor din Balcani in Uniunea Europeana", a declarat Angela Merkel la Tirana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Merkel ajutor Ungaria imigranti, #Merkel ajutor imigranti Balcani , #cancelar german