Merkel, printre candidatii favoriti la premiul Nobel pentru Pace (Video)

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 14:11
1966 citiri
Merkel, printre candidatii favoriti la premiul Nobel pentru Pace (Video)
Foto: Facebook/Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel se poate considera o candidata serioasa la premiul Nobel pentru Pace, ce va fi acordat vinerea viitoare, pentru rolul sau in criza migrantilor si cea ucraineana.

"Cancelarul Angela Merkel are perspective bune de a obtine premiul Nobel pentru Pace", releva Bild, intr-un articol scurt intitulat "Premiul Nobel pentru Pace pentru Angela Merkel?"

Kristian Berg Harpviken, directorul Institutului de cercetare pentru pace (Prio) din Oslo, si unul din expertii cei mai influenti in ceea ce priveste pronosticurile pe tema premiului Nobel pentru Pace, a prognozat joi victoria cancelarului german, cu toate ca prognozele sale rareori s-au adeverit.

"Angela Merkel va primi premiul Nobel pentru Pace", a declarat el, intr-o conferinta de presa, argumentand ca anul acesta criza refugiatilor va atrage atentia Comitetului Nobel. "Angela Merkel este persoana care a preluat conducerea" in aceasta problema in Europa, a spus el in continuare.

Cancelarul german a declarat ca Uniunea Europeana are datoria morala sa primeasca sute de mii de refugiati care au sosit in Europa anul acesta si a deschis portile tarii sale, care se asteapta sa primeasca 800.000 de solicitanti de azil in 2015.

Aceasta pozitie i-a atras un val de critici in propria tabara politica in Germania, precum si la scara europeana.

Cancelarul german este de asemenea unul din artizanii acordurilor de pace de la Minsk, de la inceputul acestui an, care au dus la instituirea unui armistitiu, mai mult sau mai putin respectat in estul Ucrainei, unde trupele guvernamentale se opun rebelilor prorusi.

Un alt expert in Nobel, istoricul norvegian Asle Sveen, considera ca Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR) are sanse mari sa obtina aceasta recompensa. "Creditez cu sanse mari UNHCR, precum si pe Mussie Zerai, preotul din Eritreea, care a jucat un rol central in sprijinirea refugiatilor ce traverseaza Marea Mediterana din Africa de Nord spre Europa", a spus el.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Angela Merkel Nobel Pace, #premii Nobel Pace , #cancelar german
Comentarii