Ziare.com

Merkel vrea ca Rusia sa isi retraga toate trupele din Ucraina

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:35

   

Merkel vrea ca Rusia sa isi retraga toate trupele din Ucraina
Cancelarul german Angela Merkel se pronunta pentru retragerea completa a trupelor rusesti din estul Ucrainei si se arata ingrijorata de faptul ca separatistii pro-rusi nu respecta acordul de incetare a focului.

"Implementarea acordului de incetare a focului in estul Ucrainei si lansarea negocierilor politice pentru incetarea conflictului in zona nu vor avea succes atat timp cat trupele rusesti raman in regiune, iar granita dintre cele doua state nu este sigura", i-a spus Angela Merkel, luni, presedintelui Ucrainei, potrivit purtatorului de cuvant al cancelarului german, informeaza The Wall Street Journal.

Guvernul Ucrainei si gruparile rebele pro-ruse au convenit, in urma cu cateva saptamani, asupra unui acord de incetare a focului. Ulterior, oficiali ai Guvernului german s-au aratat ingrijorati de faptul ca Rusia continua sa isi pastreze trupele in estul Ucrainei si au descris acordul respectiv ca fiind "foarte fragil".

Cum vrea Angela Merkel sa ajute Ucraina sa-i tina piept Rusiei

Cancelarul german a discutat la telefon cu presedintele Ucrainei si in data de 15 septembrie, despre ingrijorarile comune privind incalcarile armistitiului in regiunea Donbas.

La inceputul lunii august, Angela Merkel a sustinut ideea ca UE si SUA sa ii furnizeze Ucrainei echipament care sa o ajute sa isi securizeze granita cu Rusia intr-un mod eficient.


G.F.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1852 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor