"Prima viata a Angelei Merkel" - secretele tineretii politice a cancelarului german

Sambata, 11 Mai 2013, ora 21:20
10059 citiri
"Prima viata a Angelei Merkel" - secretele tineretii politice a cancelarului german

Dupa 1989, Angela Merkel si-a facut loc catre varfurile politicii germane. Multa vreme, ea si mai multi apropiati au sustinut ca actualul cancelar german a fost incepatoare in aceasta ramura, in 1989 dupa caderea Zidului Berlinului. O noua carte aparuta pe piata incearca sa ne arate contrariul: Merkel a fost activa politic si pe vremea RDG.

Pe 14 mai, in Germania, a iesit pe piata o noua carte despre viata cancelarului Angela Merkel, intitulata "Prima viata a Angelei Merkel". Cartea este scrisa de jurnalsitii Ralf Georg Reuth si Gunther Lachmann.

Cei doi incearca sa arate cum prima partea a vietii lui Merkel, traita in fosta RDG, a influentat viitoarea cariera a cancelarului. In anii de documentare asiduua, cei doi jurnalisti au studiat documente necunoscute publicului larg, vorbind cu multi contemporani ai lui Merkel, care, pana acum, au preferat sa mentina tacerea, noteaza Deutsche Welle.

Reuth si Lachmann scriu ca, pe vremea cand locuia in RDG, Merkel era mult mai apropiata de sistemul politic decat se credea pana acum. Cei doi jurnalisti sustin ca, in timp ce lucra la Academia de Stiinte a RDG, Merkel a fost si functionar la institutul de fizica.

Din anul 1981, ea a fost secretar responsabil cu agitatia si propaganda in Uniunea Tineretului Liber German. Angela Merkel a negat intotdeauna aceasta apartenenta.

Merkel a fost impotriva unificarii Germaniei?

Autorii cartii il descriu pe cancelar ca fiind "un comunist reformator". La vremea ei, Merkel a sustinut asa-numitul comunism democratic intr-o RDG independeta, dar nu si-a manifestat simpatia fata de unificarea Germaniei.

In carte, autorii mai scriu ca Merkel a fost membru activ al partidului "Schimbarea Democratica", cei doi incercand sa demonstreze ca, in 1989, Merkel nu era nici pe departe o incepatoare in ale politicii, cum se sustinea pana acum.

Conform autorilor mentionati, cariera politica a Angelei Merkel se datoreaza conjuncturilor politice, precum si mentorilor sai: fostul sef al partidului reformator, Schimbarea Democratica, Wolfgang Schur si ultimul premier al RDG, Lothar de Maiziere. Cei doi sustinatori ai lui Merkel au fost colaboratori ai politiei secrete est-germane, STASI.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Merkel politica RDG, #Angela Merkel cancelar, #secrete angela merkel , #cancelar german