Telefonul lui Merkel, spionat de SUA. Cancelarul ii cere socoteala lui Obama (Video)

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 21:09
16876 citiri
Telefonul lui Merkel, spionat de SUA. Cancelarul ii cere socoteala lui Obama (Video)

Serviciile secrete americane au monitorizat telefonul cancelarului german Angela Merkel. Anuntul a fost facut, miercuri seara, de cabinetul oficialului german.

Merkel a avut deja o conversatie cu presedintele Statelor Unite, Barack Obama, pe aceasta tema, relateaza Der Spiegel. Cancelarul i-a cerut explicatii liderului american.

Un purtator de cuvant al Angelei Merkel a spus ca liderul german "vede asemenea practici drept complet inacceptabile", informeaza si BBC.

Casa Alba a transmis ca presedintele Barack Obama i-a spus cancelarului german ca SUA nu au monitorizat comunicatiile acesteia.

"Statele Unite nu au monitorizat si nu vor monitoriza comunicatiile cancelarului", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Scandalul interceptarilor: Ambasadorul american la Paris, chemat sa dea explicatii (Video)

Guvernul german nu a dezvaluit cum a intrat in posesia informatiei. Der Spiegel a transmis, insa ca informatia a venit din investigatiile sale. Berlinul a cerut insa o "explicatie imediata si cuprinzatoare" din partea Washington-ului in legatura cu ce a spus ca ar fi "o bresa serioasa de incredere".

"Intre prieteni si parteneri apropiati, asa cum Republica Federala a Germaniei si Statele Unite au fost de decenii, ar trebui sa nu fie o asemenea monitorizare a comunicatiilor unui sef de Guvern", se arata intr-un comunicat al autoritatilor germane. Potrivit acestui document, Merkel i-ar fi spus lui Obama ca "asemenea practici trebuie impiedicate imediat".

Dezvaluirile lui Snowden: SUA au interceptat milioane de apeluri din Franta

Carney a mai spus ca SUA examineaza ingrijorarile Germaniei si Frantei, precum si ale altor aliati ai Statelor Unite il legatura cu serviciile de informatii americane.

Stirea vine la o zi dupa ce seful informatiilor americane, James Clapper, a respins rapoartele ca spionii SUA au inregistrat date ale 70 de milioane de apeluri telefonice, in Franta, intr-o perioada de 30 de zile.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault s-a declarat socat in urma dezvaluirilor cotidianului Le Monde care arata ca Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA) a intercepatat masiv convorbiri telefonice din tara sa.

Jean-Marc Ayrault le-a cerut lamuriri partenerilor americani, iar ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, l-a convocat, luni, de urgenta, pe ambasadorul american la Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#SUA interceptat telefon Merkel, #telefon Merkel ascultat SUA, #Merkel servicii secrete SUA, #telefon Merkel monitorizat, #NSA interceptari Merkel , #cancelar german
Comentarii