Merkel considera ''problematica'' suspendarea lui Trump pe retelele de socializare

Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 15:53
4833 citiri
Merkel considera ''problematica'' suspendarea lui Trump pe retelele de socializare

Cancelarul german Angela Merkel considera "problematica" inchiderea de catre mai multe retele de socializare a conturilor presedintelui SUA in exercitiu Donald Trump, a declarat luni purtatorul ei de cuvant, care insa a apreciat favorabil practica recenta a acestor retele de a-i adnota mesajele presedintelui american.

"Se poate interfera in libertatea de exprimare, dar in limitele definite de legislator, nu prin decizia conducerii unei companii", a declarat la o conferinta de presa purtatorul de cuvant al guvernului german Steffen Seibert, citat de AFP. "Din acest motiv, cancelarul (Merkel) considera problematica inchiderea definitiva a conturilor presedintelui american pe retelele de socializare", a adaugat acesta.

Chiar daca platformele de internet "au o mare responsabilitate" si "nu trebuie sa ramana fara reactie" in fata continuturilor cu mesaje de ura sau violenta, legislatorul ar trebui sa "defineasca un cadru in care se poate face comunicarea pe retelele sociale", explica purtatorul de cuvant al guvernului german.

Totusi, el a apreciat favorabil practica recenta a retelelor de socializare de a adnota mesajele lui Trump, cu referiri la veridicitatea lor, intrucat "minciunile si incitarile la violenta sunt evident foarte problematice".

Dupa violentele produse miercuri in urma intrarii simpatizantilor sai in cladirea Capitoliului, retelele de socializare Twitter si Facebook i-au suspendat conturile presedintelui Trump, iar ulterior au anuntat ca i le inchid pe termen nedefinit. El a postat apoi de contul oficial de Twitter al presedintiei SUA, @POTUS, dar mesajele sale au fost sterse imediat.

Mai mult, marile companii de internet Alphabet, Google sau Amazon au blocat descarcarea aplicatiei Parler, folosita de simpatizantii lui Trump, alte companii mai mici, cum ar fi Twitch, Snapchat, Reddit, Shopify si TikTok restrictionand de asemenea mesajele presedintelui republican.

Trump a promis ca nu va fi redus la tacere si ca va face curand un anunt. Potrivit Reuters, singurele sale modalitati de a se adresa simpatizantilor sai raman acum unele posturi TV mai prietenoase, respectiv Fox News, OAN si Newsmax, retele sociale mai putin cunoscute, precum Gab sau MeWe, platforme video ca Rumble si DLive sau website-uri de stiri alternative celor din media mainstream, precum American Media Periscope.

Citeste si:
Simona Halep, ironizată pe rețelele sociale: "E regina modei!" FOTO
Simona Halep, ironizată pe rețelele sociale: "E regina modei!" FOTO
Simona Halep a ales un outfit neglijent, iar fanii au remarcat imediat acest lucru. Ea s-a pozat de Moș Nicolae cu mai mulți copii, într-o ținută banală, colanți, o pereche de cizme trase...
Ce le-a cerut Angela Merkel nemților în ultimul mesaj video în calitate de cancelar
Ce le-a cerut Angela Merkel nemților în ultimul mesaj video în calitate de cancelar
În ultimul mesaj video în calitate de cancelar, Angela Merkel le cere germanilor să se Angela Merkel le-a adresat sâmbătă germanilor ultimul mesaj video săptămânal în calitate de...