Atacuri in Germania: Merkel, acuzata ca are "sange pe maini"

Luni, 25 Iulie 2016, ora 10:51
8329 citiri
Atacuri in Germania: Merkel, acuzata ca are "sange pe maini"
Foto: Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel se afla sub tirul acuzatiilor, dupa atacul armat de la Munchen, de vineri seara, care a fost urmat de alte doua incidente, duminica.

De asemenea, cele trei atacuri fusesera precedate de un altul, cu un topor, intr-un tren din Bavaria. In majoritatea cazurilor, atacatorii sunt refugiati.

Europarlamentarul britanic Mike Hookem, membru al UKIP, care avertizase in ultimii doi ani in legatura cu "riscurile uriase de securitate" ale politicii usilor deschise a cancelarului german, a reactionat dupa atacul asupra unei femei gravide, din orasul Reutlinger, de duiminica.

Hookem a acuzat-o pe Merkel ca a ignorat "amenintarile directe ale Statului Islamic", de vara trecuta, cand luptatorii jihadisti au spus ca vor "inunda" Europa. In plus, eurodeputatul a adaugat ca Merkel "are sange pe maini", relateaza Daily Express.

"Odata ce acesti oameni au pasaport german, pot calatori in orice alta tara din UE, astfel incat Merkel nu a creat o problema doar pentru Germania, ci si pentru tarile UE, si este imposibil sa pui inapoi dopul sticlei.

Si, chiar daca autoritatile germane insista ca asta nu are legatura cu terorismul, avem pe cineva care a venit in Germania din Siria si a ucis oameni inocenti, continuand aceasta vara de macel", a adaugat Hookem.

Financial Times scrie ca si populistii germani o invinovatesc pe Merkel pentru atacul de la Munchen.

Andre Poggenburg, lider local al Alternativei pentru Germania, formatiune de extrema dreapta, si-a exprimat "dezgustul pentru Merkeliti si idiotii de stanga care poarta responsabilitatea!".

"Merkel - Partidul Unitatii: Multumim pentru teroarea din Germania si Europa!", a scris politicianul pe contul sau de Twitter.

De asemenea, alte publicatii, precum The Sun si Daily Mail noteaza ca Angela Merkel se va confrunta cu numeroase critici, zilele urmatoare, in urma atacurilor imigrantilor.

Germania se afla in stare de alerta, dupa un atac cu un topor, saptamana trecuta, intr-un tren regional, soldat cu cinci raniti, si un atac armat in masa, vineri, la Munchen, soldat cu noua morti si 35 de raniti.

Apoi, duminica, o femeie insarcinata a fost ucisa pe strada de un refugiat sirian, care a atacat-o cu o maceta, iar seara un alt sirian s-a aruncat in aer intr-un restaurant din Ansbach.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Angela Merkel critici atacuri Germania, #Merkel atac maceta, #Merkel atac tren, #Merkel atac Munchen , #Germania
Comentarii