Merkel, de Ziua Unificarii: Nu putem refuza altora acest drept. Vom ajuta Republica Moldova

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 21:40
10070 citiri
Merkel, de Ziua Unificarii: Nu putem refuza altora acest drept. Vom ajuta Republica Moldova

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, vineri, de Ziua Nationala a tarii sale, ca "alegerea Germaniei pentru Reunificare ne ofera lectia ca lupta pe cai pasnice este solutia pentru problemele cu care Europa se confrunta astazi".

In fata a peste 1.500 de demnitari, la Hanovra, Merkel a mai adaugat: "Simtim cu totii astazi, poate mai bine acum, dupa o perioada lunga de timp, ca libertatea, toleranta si drepturile omului nu vin intotdeauna de la sine. Drepturile noastre, pe care eu si ceilalti est-germani le-au castigat prin caderea Zidului Berlinului in 1989 si unificarea Germaniei de peste 11 luni, trebuie aparate ori de cate ori sunt amenintate", potrivit Business Insider.

"Evenimentele din 1989 si 1990 ne ajuta astazi, deoarece ele simbolizeaza victoria libertatii impotriva dictaturii, arata ca evenimentele se pot intampla atunci cand partenerii coopereaza si au incredere unii in altii, ne ajuta sa intelegem ca puteam ajuta pentru a face lucrurile mai bine. Totul este posibil.

Acest lucru l-am experimentat eu si milioane de est-germani. Nu trebuie sa ne lasam descurajati de evenimentele din 2014, ca din contra, ziua Unificarii Germaniei ne arata ca totul este posibil", a completat aceasta.

Referitor la situatia din Europa de Est, Angela Merkel a sustinut: "Noi, cei din Germania, nu putem refuza altora drepturile pe care le-am primit odata cu Reunirea, libertatea de a ne decide viitorul de unii singuri.

Germania va ajuta Ucraina, Republica Moldova si Georgia sa-si poate alege singure drumul. Unificarea Germaniei este o lectie de succes, chiar daca inca mai persista lacune din punct de vedere economic si social intre cele dou parti ale tarii".

Platforma Unionista ACTIUNEA 2012

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...