Merkel: Euroobligatiunile repeta vechile greseli

Joi, 28 Iunie 2012, ora 13:30
1442 citiri
Merkel: Euroobligatiunile repeta vechile greseli
Foto: Arhiva

Cu o zi inainte de summit-ul Uniunii Europene, care va avea loc la Bruxelles pe 27 si 28 iunie, cancelarul german Angela Merkel si-a reconfirmat pozitia ferma impotriva emiterii euroobligatiunilor.

"A impune politic o singura rata de dobanda prin intermediul euroobaligatiunilor, metoda care nu a functionat pe piete, ar insemna repetarea unor greseli vechi si nu o lectie invatata din experienta", a spus Merkel, intr-un discurs sustinut in fata camerei inferioare a Parlamentului, potrivit CNN Money.

Ideea crearii euroobligatiunilor, care ar insemna practic impartirea datoriilor intre cele 17 natiuni ale zonei euro, a fost lansata in toamna anului trecut. O astfel de solutie a fost respinsa de Merkel, in conditiile in care, desi ar determina reducerea dobanzilor pentru natiunile confruntate cu mari dificultati, dobanzile ar creste pentru tari puternice precum Germania.

"Nu exista solutii rapide. Nu exista o formula magica sau o lovitura decisiva care sa puna capat crizei datoriilor suverane", a afirmat Merkel.

Statele europene s-au asteptat ca Germania, cea mai mare si mai puternica economie din uniunea monetara, sa preia conducerea in rezolvarea crizei, insa Merkel sustine ca tara sa nu poate face mai mult decat a facut pana acum.

"Puterea Germaniei nu este nelimitata. Daca putem depasi definitiv criza, trebuie sa intelegem ca acesta este un proces complex, care implica pasi marunti si masuri care sa lucreze la radacina problemelor", a adaugat cancelarul german.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Angela Merkel euroobligatiuni, #summit UE Bruxelles, #criza zona euro , #zona euro
Comentarii