Ziare.com

Merkel, gata sa lase Grecia sa iasa din zona euro (Video)

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 09:05

   

Merkel, gata sa lase Grecia sa iasa din zona euro (Video)
Cancelarul german Angela Merkel este gata sa lase Grecia sa iasa din zona euro, in cazul in care stanga radicala repune in cauza politica de austeritate bugetara in aceasta tara, afirma sambata editia online a revistei Der Spiegel.

"Guvernul german considera aproape inevitabila iesirea (Greciei) din zona euro, daca seful opozitiei Alexis Tsipras (stanga radicala SYRIZA) conduce guvernul dupa alegerile legislative, abandoneaza linia de austeritate bugetara si nu ramburseaza datoriile tarii", afirma site-ul saptamanalului, care se bazeaza pe "surse apropiate guvernului german".

Angela Merkel si ministrul de finante Wolfgang Schauble si-au schimbat parerea si acum "considera suportabila o iesire a tarii din moneda unica dupa progresele realizate de zona euro de la summitul crizei din 2012", asigura Spiegel online, de asemenea pe baza acestor surse.

"Riscul de contagiune catre alte tari este limitat intrucat Portugalia si Irlanda sunt considerate reabilitate. Mai mult decat atat, MES (Mecanismul european de stabilitate) ofera un mecanism de salvare puternic si Uniunea bancara asigura securitatea institutiilor de credit", mai afirma aceste surse.

Parlamentul grec si-a anuntat miercuri dizolvarea si a confirmat organizarea la 25 ianuarie a alegerilor parlamentare anticipate in care stanga radicala SYRIZA este data favorita in sondaje, aminteste AFP.

Liderul SYRIZA, Alexis Tsipras, vrea sa puna capat politicii de austeritate impuse tarii de creditorii ei internationali (troica UE, BCE si FMI) in schimbul imprumuturilor de circa 240 de miliarde de euro. De asemenea, el vrea sa negocieze o noua restructurare a datoriei publice ce sufoca economia Greciei.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Guvernul german considera aproape inevitabila iesirea (Greciei) din

zona euro, daca seful opozitiei Alexis Tsipras (stanga radicala SYRIZA) conduce guvernul dupa alegerile legislative, abandoneaza linia de austeritate bugetara si nu ramburseaza datoriile tarii", afirma site-ul saptamanalului, care se bazeaza pe "surse apropiate guvernului german"
- stanga radicala , ce frumos suna ! plus ca peste tot unde a fost a rezolvat toate problemele ! :o)))

"Merkel, gata sa lase Grecia sa iasa din zona euro"

 

Eu cred ca Ponta ne-a mai mintit odata. El nu este

albanez, asa cum sustine, ci mai degraba grec.
Nu credeti ca ar fi bine sa il exportam in Grecia?
Intr-un singur cincinal, dr Viorel sugruma Euro-ul si ii aduce pe grecii fericiti in plina crestere negativa. In ciuda FMI, etc... Va lucra cu bancile lui Putin.

 

Nu va iesi nicio Grecie din zona Euro.

Este doar o sperietoare menita sa-i flexibilizeze pe politicienii greci. Daca Germania nu a facut-o atunci cand Grecia era in prapastie, acum cu atat mai putin ar face-o.

 

Nu exista cadru legal!

Iesirea Greciei din zona euro, este o Mare Pacaleala creeata de basisti pentru a motiva imprumutul facut de Marele Latifundiar de la Nana in 2009 pentru a salva bancile straine, pentru a-si ceea astfel un fond personal de pensii.

p.s. Liderul SYRIZA, Alexis Tsipras, vrea sa puna capat politicii de austeritate impuse tarii de creditorii ei internationali (troica UE, BCE si FMI) in schimbul imprumuturilor de circa 240 de miliarde de euro. De asemenea, el vrea sa negocieze o noua restructurare a datoriei publice ce sufoca economia Greciei.

Baxerses si Grecia

Basista de Merkel si basistii de la Banca Europeana vor sa sugushe Grecia, dar eroul Alexis o sa-i opreasca la Thermopilele alegerilor cu cei 300 de eroi comunisti ai lui.

@xilopolous 10.06

- pai imprumutu' l-a facut ioana basescu de la cec bank , banca cu capital de stat , ca d'aia a vrut pontax sa-l dea afara pe ghetzea (ca daca era straina nu putea nici sa vrea) ! deci fara legatura cu subiectu' !

"Merkel, gata sa lase Grecia sa iasa din zona euro"

mentalitatea socialist-ortodoxa sufoca grecia,

nu datoria externa.
AVIZ AMATORILOR !!!!!

Grecia are de ales intre o austeritate explicita,

cum e cea actuala, si o austeritate implicita, datorata faptului ca drahma in care se vor converti salariile isi va pierde foarte mult din valoare din cauza starii precare a economiei.
De fapt UE nu impune nimanui austeritatea, impune doar o disciplina fiscala. Daca o tara are susplus, sau chiar deficit intr-o anumita limita rezonabila, poate cheltui cum vrea banii, dar trebuie sa existe o limita maxima de deficit, altfel la un momentdat nimeni nu mai crede in capacitatea de redresare. Iar datoria oricum trebuie rambursata la un momentdat, nu poti lasa asta doar pe spinarea generatiilor viitoare.

UE impune disciplina fiscala

Mai degraba inveti camila sa treaca prin urechea acului decat il inveti pe grec disciplina ! Camila cel putin are bunavointa !

Grecia a intrat in zona euro prin frauda, deci ar

fi trebuit eliminata de acum 2-3 ani, nu sustinuta cu sute de miliarde de euro. Urmarea este excluderea tarii din zona euro, mai ales daca alegerile vor lua o intorsatura nedorita. Bataia de joc trebuie sa ia sfarsit.

Germania a bagat banii de la pensie

Investiti in Grecia si spania . Banii au fost mincati si bauti la gradinile de vara si pt a mai scoate gin bani, chiar de da de la stat( german ), grecia trebuie sa stea acolo unde e acum.
Am avut odata o aafacere cu un grec din Creta , arhitect de meserie . L-am intrebat cum lucreaza sa pot lua legatura ....
A ris pe indelete ! Eu nu lucrez. Sint arhitect la primarie ! Lucrez cind pot si am timp si salariul e fix.
- Aici nu e america !
_ da, se pare ca nu !

sa iasa pana la vara

atunci sa vezi vacante ieftine pe litoral in Grecia :), mult mai ieftine decat cele din mazareland.

Grecii au mintit cand au intrat in UE!Sa-si vanda piscinile ,

si insulitzele,asa a spus Germania acum 4 ani de zile in urma!
Grecii sa se duca la munca si sa nu iasa la 50 de ani la pensie si sa joace toata ziua table la umbra!
Puturosii de komunisti greci boicoteaza restructurarea datoriilor publice !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor