Merkel: Germania se va opune tuturor solutiilor rapide de salvare a zonei euro

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 23:30
2387 citiri
Merkel: Germania se va opune tuturor solutiilor rapide de salvare a zonei euro
Foto: Los Angeles Times

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a reiterat ideea ca cea mai mare economie europeana nu va lua asupra sa intreaga datorie a uniunii monetare.

Sustinand ca eurobondurile reprezinta "calea spre mediocritate", ea a declarat ca "Berlinul se va opune tuturor solutiilor rapide de salvare a zonei euro", scrie The Telegraph.

Afirmatia sa ferma vine in contextul in care, in acest weekend, va avea loc summit-ul G8, in Mexic, unde se va discuta, printre altele, situatia crizei din Europa.

Recent, Merkel a precizat ca resursele tarii sale sunt limitate, astfel ca Germania nu poate salva singura uniunea monetara.

Angela Merkel: Liderii mondiali nu trebuie sa supraestimeze Germania

Potrivit publicatiei citate, aceasta declaratie reprezinta un atac indirect catre presedintele Frantei, Francois Hollande, ale carui politici anti-austeritate vor duce la scaderea ratingului maxim al acestei tari, de catre celelalte doua agentii, Moody's si Fitch.

Anul trecut, Standard & Poor's a retrogradat Franta, de la AAA, la AA+.

O noua scadere a ratingului suveran al Hexagonului va pune o noua presiune asupra zonei euro si va scoate Franta din schema ajutorarii tarilor cu probleme, lasand Germania sa se descurce singura cu criza economica europeana.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Angela Merkel criza zona euro, #Angela Merkel atac Francois Hollande, #Angela Merkel solutii criza economica , #zona euro
Comentarii