Angelina Jolie a vorbit despre viol si Statul Islamic in Parlamentul britanic

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 12:27
4930 citiri
Angelina Jolie a vorbit despre viol si Statul Islamic in Parlamentul britanic
Foto: Hepta.ro

Actrita Angelina Jolie, implicata in nenumarate campanii umanitare, ea fiind si militanta anti-viol, a vorbit in Parlamentul britanic, unde a afirmat ca Statul Islamic se foloseste de viol pentru a teroriza, aceasta fiind una dintre strategiile de baza.

Actrita a cerut, marti, in timpul unui discurs sustinut in Parlamentul britanic, ca organismele internationale sa aiba o reactie foarte transanta, ferma, vizavi de actiunile fanaticilor din Siria si Irak, informeaza Daily Mail.

Ea a atras atentia asupra strategiei folosite de Statul Islamic si urmarilor acesteia pe toate "fronturile", scotand in evidenta distrugerile cauzate de violenta sexuala in zonele de conflict.

Actrita si activista pentru drepturile omului a povestit ca a intalnit inclusiv fetite de sapte ani care fusesera violate in zonele de razboi. Ea a numit Statul Islamic "cea mai agresiva grupare terorista din lume", a carei principala arma, extrem de eficienta, este reprezentata de atacurile sexuale.

Eroii care isi risca viata pentru a salva sclave sexuale ale Statului Islamic

"Imi amintesc mai ales de intalnirea cu o fetita foarte mica, probabil de sapte sau opt ani, care mereu se indeparta, mergand cu spatele, pe langa perete, si lacrimile care ii curgeau pe obraji pentru ca fusese violata cu brutalitate de mai multe ori. Nu puteai sa vorbesti cu ea, nu puteai sa o atingi", a povestit Jolie, mama a sase copii.

"M-am simtit complet neputincioasa. Nu stiam ce sa fac pentru ea", a mai declarat actrita.

Jolie a punctat faptul ca nicaieri in lume nu exista o tara unde violul si violenta sexuala sa fie subiecte majore, chiar daca acestea sunt o forma de teroare, de distrugere a comunitatilor si familiilor si de dezumanizare, a spus ea.

Ea a atras atentia asupra faptului ca nu vorbim despre sex, in actele Statului Islamic, ci de o arma violenta, brutala. "Si, din pacate, este peste tot, in si in afara conflictului, in fiecare tara, practic".

"Violul face parte din politica lor", a mai spus Jolie, referindu-se la membrii Statului Islamic.

In tarile si zonele controlate de Statul Islamic, nu e ceva rar ca femei sau fete sa fie vandute pentru a fi abuzate sexual, unele dintre ele fiind cumparate si de 20 de ori, cu preturi de 40-50 de dolari.

La finele discursului sau in Parlamentul britanic, presa scrie ca persoanele prezente au primit copii ale filmului "In the Land of Blood and Honey", regizat de Jolie, un film ce are la baza tocmai atrocitatile razboiului, inclusiv violul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Angelina Jolie parlament britanic, #Angelina Jolie viol Stat Islamic, #Angelina Jolie vio, #Stat Islamic sclave sexuale, #Stat Islamic violuri , #stiri Angelina Jolie