Cine este cel mai bine platit actor nominalizat la Oscar 2016

Joi, 25 Februarie 2016, ora 23:02
4446 citiri
Cine este cel mai bine platit actor nominalizat la Oscar 2016

O actrita in varsta de numai 25 de ani este cel mai bine platita dintre cei nominalizati la Oscar 2016, reusind sa incaseze in ultimul an mai mult decat Leonardo DiCaprio si Matt Damon.

Este vorba despre Jennifer Lawrence, nominalizata la Oscar (gala ce va avea loc duminica), gratie prestatiei sale din filmul biografic "Joy". Conform Forbes, in perioada iunie 2014 si iunie 2015, actrita, deja nominalizata cu Oscar, a castigat 52 de milioane de dolari.

Leonardo DiCaprio, in varsta de 41 de ani, a castigat in aceeasi perioada 29 de milioane de dolari, in timp ce Matt Damon 25 de milioane de dolari. Cei trei sunt singurii dintre actorii nominalizati anul acesta la Oscar, care se regasesc in topul celor mai bine platiti actori. Totusi, niciunul dintre cei doi nu a reusit sa intre in top 10.

Topul Forbes il situeaza pe primul loc pe Robert Downey Jr., cu castiguri de 80 de milioane de dolari, acesta fiind urmat de Jackie Chan, cu 50 de milioane de dolari. Starul francizei "Furious", Vin Diesel, e pe locul trei, cu 47 de milioane de dolari, iar pe patru e Bradley Cooper, cu 41,5 milioane de dolari.

O viata complicata, cu consum de droguri de la 6 ani: Cum ajungi sa fii cel mai bine platit actor din lume

Urmeaza Adam Sandler, cu 41 de milioane de dolari, Tom Cruise, cu 40 de milioane de dolari, Amitabh Bachchan, vedeta Bollyood, cu 33,5 milioane de dolari, la egalitate cu Salman Khan.

Top 10 este inchis de Akshay Kumar, tot star de la Bollywood, cu 32,5 milioane de dolari, si Mark Wahlberg, cu 32 de milioane de dolari.

Topul Forbes vine la putin timp dupa ce Jennifer Lawrence a pus pe tapet un subiect delicat la Hollywood, respectiv faptul ca actritele au salarii mult mai mici decat colegii lor de breasla barbati. Actrita descoperise ca e semnificativ mai prost platita decat colegii ei din "American Hustle", fapt recunoscut chiar de acestia.

Anul acesta, Jennifer Lawrence se lupta cu Cate Blanchett, Charlotte Rampling, Saoirse Ronan si Brie Larson pentru un Oscar. Ea l-a castigat pe primul in 2012, pentru rolul facut in "Silver Linings Playbook".

Forbes: Top cel mai bine platite actrite

Imediat dupa Jennifer Lawrence in topul celor mai bine platite actrite (top separat realizat de Forbes) se afla Scarlett Johansson, cu 35,5 milioane de dolari, Melissa McCarthy, cu 23 de milioane de dolari si Bingbing Fan, cu 21 de milioane.

Urmeaza favoritele publicului de multi ani, Jennifer Aniston, cu incasari de 16,5 milioane de dolari, Julia Roberts, 16 milioane, Angelina Jolie, 15 milioane, la egalitate cu Reese Witherspoon, Anne Hathaway, 12 milioane, la fel ca Kristen Stewart.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...