Surpriză pentru Angelina Jolie. În ce oraș poate fi admirat portretul cu semnele mastectomiei suferite de actriță FOTO

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 11:47
2869 citiri
Surpriză pentru Angelina Jolie. În ce oraș poate fi admirat portretul cu semnele mastectomiei suferite de actriță FOTO
Portretul Angelinei Jolie

Un portret al actriţei Angelina Jolie cu semne ale mastectomiei suferite de americancă a apărut pe un zid din Piaţa San Babila, în centrul oraşului Milano, realizat de artistul stradal Alexsandro Palombo, scrie presa italiană.

Lucrarea se numeşte „Love Yourself” („Iubeşte-te”).

Artistul este cunoscut pentru că a portretizat-o pe Marge Simpson tăindu-şi părul în faţa Consulatului iranian al capitalei lombarde.

În 2013, Angelina Jolie a dezvăluit că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni riscul de cancer. Într-o scrisoare deschisă intitulată „My Choice of Medicine”, publicată în New York Times, actriţa de la Hollywood a explicat că a ales să se opereze din cauza unei gene defectuoase care creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.

„Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. Medicul meu a estimat că riscul de a avea cancer de sân era de 87%, în timp ce şansa de a face cancer ovarian a fost de 50%, deşi riscul poate varia de la o femeie la alta”, povestea ea. „Vreau să încurajez toate femeile, mai ales dacă sunt familiarizate cu cancerul, să întrebe şi să ceară ajutor experţilor”.

Operaţia la care a fost supusă Angelina Jolie a fost un proces îndelungat, ţinut ca prin minune secret de presă, care a început în februarie şi s-a încheiat pe 27 aprilie 2013. „Când te trezeşti după operaţie, cu tuburile de drenaj înfipte în sâni, se simte ca pe platourile de filmare ale unui film ştiinţifico-fantastic”.

Pictura murală realizată de AleXsandro Palombo a apărut pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva cancerului de sân. Scopul este de a celebra puterea şi curajul femeilor şi de a demistifica cicatricile mastectomiei.

Nu este prima dată când Palombo se ocupă de această problemă: deja în 2015 crease seria de lucrări intitulată „Supravieţuitoare”, în care a portretizat eroinele din desene animate ca supravieţuitoare ale cancerului de sân şi cu semnele mastectomiei, de la prinţese Disney. precum Alba ca Zapada, Jasmine, Cenuşăreasa, Ariel, Aurora şi Tiana, până la Marge Simpson, a cărei siluetă a fost eliminată de pe faţada Consulatului iranian, pentur a reveni într-o nouă versiune, cu degetul mijlociu îndreptat spre Consulat.

Eveniment Quarterly Report

Șoc la Campionatul Mondial de Rugby. Una dintre marile favorite a fost spulberată
Șoc la Campionatul Mondial de Rugby. Una dintre marile favorite a fost spulberată
Surpriză mare la Cupa Mondială de Rugby. Australia este la un pas de eliminare încă din faza grupelor pentru prima oară în istorie, după ce Ţara Galilor a făcut instrucţie cu dubla...
Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi, 28 septembrie, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la...
#angelina jolie, #portret, #surpriza , #stiri vedete
Comentarii
Poza Makro
Makro
rank 5
"admirat"?????