Avancronica finalei de la US Open, Angelique Kerber versus Karolina Pliskova

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 10:38
5327 citiri
Avancronica finalei de la US Open, Angelique Kerber versus Karolina Pliskova
Foto: Twitter / US Open Tennis

Angelique Kerber si Karolina Pliskova se vor duela sambata seara pentru marele trofeu de la US Open, intr-o finala care va debuta de la ora 23, ora Romaniei, in ultimul turneu de Mare Slem al anului 2016.

Pentru sportiva din Germania, favorita 2 la US Open si viitoarea ocupanta a locului 1 mondial, ar putea fi al doilea trofeu de Mare Slem castigat in cariera, dupa triumful de la debutul acestui an, la Australian Open.

In plus, Kerber a jucat recent si finala de la Wimbledon, pierduta cu Serena Williams, inca ocupanta locului 1 in clasamentul fetelor.

Marea surpriza este deci intrarea in finala a tinerei sportive din Cehia, care le-a invins pe parcurs pe ambele surori Williams, Venus si Serena, ba chiar in jocul cu prima salvand in optimi o minge de meci.

Meciul cu Serena a fost paradoxal mai usor, Pliskova castigand in doua seturi, 6-2, 7-6, in semifinale.

Tot in careul de asi, Kerber trecea lejer de Caroline Wozniacki, scor 6-4, 6-3.

De sapte ori s-au confruntat cele doua pana acum, Kerber avand un avans minim, 4-3 la victorii directe. Totusi, in ultima confruntare, in marea finala de la Cincinnati, cand Angelique a jucat cu posibilitatea de a urca pe primul loc WTA pe masa, daca invingea, germanca a pierdut clar cu sportiva din Cehia, 6-3, 6-1.

Pliskova, de 24 de ani, are posibilitatea sa urce pe 5 WTA, devansand-o chiar pe Simona Halep, daca va triumfa la US Open. Daca va pierde finala, ea va urca oricum pe 6, aceasta fiind cea mai buna pozitie din cariera, precedenta fiind 7.

Partida va incepe la ora 23 si va fi televizata in direct de Eurosport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#avancronica finala US Open fete, #Kerber versus Pliskova avancronica, #Kerber finala US Open versus Pliskova , #stiri Angelique Kerber