Ce spune noul lider WTA, dupa ce a detronat-o pe Serena Williams

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 09:11
9460 citiri
Ce spune noul lider WTA, dupa ce a detronat-o pe Serena Williams
Foto: Facebook/ Angelique Kerber

Noul lider al clasamentului WTA, germanca Angelique Kerber, a vorbit despre faptul ca a devenit noul numar 1 mondial dupa eliminarea Serenei Wiliams in semifinale la US Open.

Kerber a invins-o pe Caroline Wozniacki cu 6-4, 6-3, vineri dimineata, si s-a calificat in finala turneului american, dupa ce Serena a fost invinsa de jucatoarea din Cehia Karolina Pliskova, scor 6-2, 7-6 (5).

"Am incercat sa nu ma gandesc prea mult in ultimele cateva saptamani la asta, iar acum am atins aceasta performanta. Este ceva cu adevarat special pentru mine, pentru ca am visat la acest loc 1.

Am castigat primul meu Grand Slam in Australia si am avut mult mai multa incredere. Nu stiu daca eram pregatita pentru asta, dar cred ca am avut un an uimitor", a declarat Kerber, potrivit The New York Times.

"Este pur si simplu incredibil, este o zi mare. Sa fii numarul 1 mondial suna uimitor. (...) Am incercat sa nu ma gandesc la meciul dintre Serena si Pliskova, doar sa ma concentrez pe al meu", a adaugat jucatoarea din Germania, citata de site-ul US Open.

Aceasta nu a pierdut niciun set pana acum la US Open si a spus ca vrea sa-si ia revansa in fata Karolinei Pliskova, dupa infrangerea din finala de la Cincinnati, cand Kerber a ratat sansa de a urca pe primul loc WTA.

La randul sau, antrenorul Torben Beltz a spus ca ziua a fost una perfecta pentru eleva sa.

"Intai a obtinut locul 1 mondial, ceea ce este perfect. Cred ca a fost greu pentru ea sa-si pastreze concentrarea pe teren, insa s-a descurcat foarte bine si a inceput meciul ca numar 1", a spus Beltz.

De asemenea, si adversara sa de vineri dimineata, fostul lider mondial Wozniacki, a avut cuvinte de lauda pentru performanta lui Kerber: "A avut un an grozav. Joaca foarte bine. Nu sunt multi oameni care au fost numarul 1. Este un lucru urias".

La cateva ore dupa meci, Kerber a postat si un mesaj pe contul sau de Facebook: "Wow! Sunt atat de mandra si recunoscatoare ca am ajuns in prima mea finala de la US Open! Va multumesc pentru ca sunteti parte a acestei calatorii uimitoare".

Kerber este a doua germanca de pe locul 1 mondial, dupa Steffi Graf, care detine recordul de 377 de saptamani pe aceasta pozitie. Doar alte 4 tari au avut mai mult de o jucatoare pe prima pozitie a clasamentului WTA - SUA (8), Iugoslavia/Serbia (3), Rusia si Belgia (cate doua).

De asemenea, Kerber este cea mai varstnica tenismena la data debutului pe prima pozitie a ierarhiei mondiale, avand 28 de ani. Precedentul record era detinut de Jennifer Capriati, care avea 25 de ani in 2001.

Jucatoarea din Germania a avut in acest an cele mai bune rezultate la turneele de Grand Slam - a castigat singurul titlu de pana acum, la Australian Open, si a ajuns in premiera in finala la Wimbledon si US Open. De altfel, pana in 2016 nu ajunsese niciodata intr-o finala de Mare Slem.

In plus, se afla pe primul loc in clasamentul pentru Turneul Campioanelor, cu 7.100 de puncte, cu 50 peste Serena Williams, iar in acest an a castigat medalia de argint la Jocurile Olimpice, fiind invinsa in finala de Monica Puig.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#reactie Angelique Kerber locul 1, #Kerber locul 1 WTA, #Kerber nou lider WTA, #Kerber Serena loc 1 WTA , #WTA