Alibec il sfideaza pe Iordanescu si nu se opereaza: Ce a decis FRF

Joi, 19 Mai 2016, ora 07:44
5450 citiri
Alibec il sfideaza pe Iordanescu si nu se opereaza: Ce a decis FRF
Foto: Facebook/ Astra Giurgiu

Denis Alibec a decis sa ignore sfaturile selectionerului Anghel Iordanescu si a refuzat sa se opereze la mana stanga inaintea Campionatului European.

Atacantul Astrei are o fractura la mana de trei saptamani si, in ultimele zile, a devenit centrul unui adevarat scandal dupa ce a fost amenintat voalat cu neconvocarea la nationala pentru turneul final.

Selectionerul Iordanescu i-a transmis ca nu il va lua in Franta daca nu se opereaza pentru ca nu vrea in lot un jucator care se poate accidenta grav la un contact mai tare sau la o cazatura pe mana afectata.

Dupa trei zile de discutii, medicul nationalei, Laurentiu Oproiu, omul care a spus ca Alibec trebuie sa se opereze, a anuntat ca va discuta cu seful arbitrajului de la UEFA, Pierluigi Collina, pentru a afla cum poate fi imobilizata mana atacantului la turneul final.

"In timpul partidei de campionat cu FC Steaua Bucuresti, jucatorul Denis Alibec a suferit o fractura de metacarpian 4 la mana stanga. Initial, date fiind circumstantele la acel moment, staff-ul medical de la club a optat pentru tratament conservator al leziunii.

Intrucat jucatorul prezenta deformitate anatomica evidenta si durere la examinare dupa patru saptamani de la accidentare si, totodata, nu mai fusese efectuata o a doua radiografie de la momentul accidentarii, pe data de 17 mai s-a efectuat un examen computer tomograf.

Raportul examenului arata fractura de metacarpian 4 neconsolidata la patru saptamani, cu deplasare evidenta. Denis Alibec a fost consultat de seful Comisiei Medicale a FRF, dr. Ioan Codorean, iar indicatia medicala de electie a fost chirurgicala. Jucatorului i-au fost explicate avantajele si dezavantajele unei interventii chirurgicale imediate si ale unei interventii amanate dupa Campionatul European. Decizia finala a ramas la latitudinea jucatorului, care a optat pentru amanarea interventiei chirurgicale, asumandu-si riscurile prezentate.

Ca urmare a deciziei jucatorului, am contactat UEFA pentru a gasi modul cel mai eficient acceptat de forul continental pentru a imobiliza fractura si a preveni o recidiva. Domnul Pierluigi Collina va fi prezent in cantonamentul echipei nationale din Italia in calitate de delegat UEFA pe data de 27 mai, pentru informari legate de arbitraj inainte de Euro 2016. Cu aceasta ocazie, in urma consultarii cu dumnealui, se va lua o decizie privind cea mai buna modalitate acceptata pentru imobilizare", se arata in declaratia medicului nationalei acordata FRF.

La randul sau, Anghel Iordanescu a facut si el un pas inapoi, sustinand ca nu l-a presat pe Alibec sa se opereze.

"Am discutat marti cu Denis si i-am spus clar faptul ca decizia privind interventia chirugicala ii apartine in totalitate", a spus "Generalul".

Prin urmare, Denis Alibec va evolua la Euro 2016 cu fractura, insa va avea mana imobilizata in asa fel incat riscul ca accidentarea sa se agraveze sa fie minim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Alibec Iordanescu nationala, #Alibec Astra nationala, #Alibec accidentat nationala , #nationala