Iordanescu, despre meciul cu Franta, Gica Hagi, Reghecampf si noile convocari la nationala

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 20:32
4362 citiri
Iordanescu, despre meciul cu Franta, Gica Hagi, Reghecampf si noile convocari la nationala
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei - Pagina oficiala

Selectionerul Anghel Iordanescu a vorbit intr-o emisiune televizata despre meciul de deschidere al EURO 2016, cu Franta, despre realizarile lui Gica Hagi la Viitorul, precum si despre viitoarele convocari la echipa nationala.

"Este o mare onoare pentru fotbalul romanesc sa deschidem Campionatul European, mai ales ca multi dintre jucatori si-au dorit sa joace cu Franta.

Nu ma asteptam sa deschidem noi turneul de la Paris, ca tehnician nu-mi doream sa fim in aceasta situatie! Meciurile de deschidere de la Campionatul European si de la Campionatul Mondial sunt cele mai importante.

Este un meci capital pentru calificare, un meci pe care nu ai dreptul sa il pierzi! O sa fie foarte greu", a spus Iordanescu la TVR, in emisiunea "Repriza a treia", relateaza Digi Sport.

EURO 2016: Reactia lui Anghel Iordanescu dupa tragerea la sorti

Acesta a mentionat ca nu exista jucatori care isi au locul asigurat la nationala si ca va incerca sa aduca la lot in iarna cat mai multi jucatori tineri.

"Nu avem jucatori batuti in cuie la echipa nationala, iar in aceasta pauza de iarna vom incerca sa aducem cat mai multi jucatori tineri la lot. Asa am facut mereu, asa am facut si in primele mele mandate. Asa au debutat la echipa nationala Rat, Marica, Tamas sau Daniel Niculae. Imi doresc sa am cei mai buni jucatori la turneul final, iar eu ma bazez pe toti cei care muncesc.

Ma bazez si pe ceea ce a facut Hagi la Viitorul si pot sa spun ca acolo sunt jucatori care emit pretentii pentru echipa nationala. Din pacate, acum nu avem un jucator emblematic care sa iasa in fata si sa spunem ca trage echipa dupa el, asa cum facea Gica Hagi pe vremuri.

E de vis ce a facut Gica Hagi si nu sunt deloc sentimental. Sa faci o Academie asa cum a facut-o el, e ceva incredibil. Viitorul mi-a lasat o impresie foarte buna in acest sezon, joaca spectaculos", a mai spus selectionerul.

Va fi scandal? "Generalul" Iordanescu baga zazanie intre Becali si Reghecampf

Anghel Iordanescu trece la fapte: Ce masura dura ia impotriva Stelei

Anghel Iordanescu pregateste o decizie radicala impotriva Stelei - cum l-a infuriat campioana

De asemenea, acesta s-a declarat convins ca antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, ii va lasa in cele din urma pe jucatori la lot in turneul din iarna.

"Reghe e manat de dorinta performantei, dar pana la urma Steaua si Reghe vor intelege si vor lasa jucatorii sa vina la lot. Un antrenor de valoarea lui nu-si permite sa faca asa ceva, nu se va opune!

Chiar daca este o selectionata divizionara, eu am cerut Federatiei si Comitetului Executiv sa jucam sub titulatura de Romania! Deci asta este echipa Romaniei, iar selectia pentru Euro incepe chiar din luna ianuarie! Din moment ce acest turneu a fost aprobat eu cred ca toti membrii afiliati trebuie sa inteleaga aceasta situatie.

Gica Hagi e singurul antrenor din Liga 1 care mi-a spus clar: 'Puteti sa-mi luati toti jucatorii la echipa nationala in cantonamentul din iarna asta'", a mai declarat Anghel Iordanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Anghel Iordanescu meci Franta, #Anghel Iordanescu Hagi, #Anghel Iordanescu Reghecampf, #Iordanescu tineri nationala, #Iordanescu convocari nationala , #nationala