Iordanescu, replica dura pentru LPF

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 16:36
3387 citiri
Iordanescu, replica dura pentru LPF
Foto: FRF

Selectionerul Anghel Iordanescu a avut o replica dura dupa ce Liga Profesionista de Fotbal l-a acuzat ca a indus in eroare opinia publica si ca isi pregateste scuze pentru un eventual esec la Campionatul European.

Prin intermediul unui comunicat de presa, antrenorul primei reprezentative a demontat toate acuzatiile lansate de LPF.

Iata replica selectionerului adresa presedintelui Ligii, Gino Iorgulescu:

Inainte de toate, va marturisesc faptul ca am constatat cu profunda mahnire o diferenta uriasa intre vorbe si fapte cand intra in discutie echipa nationala. Tocmai de aceea voi fi scurt, pentru ca toti cei care au ca interes prioritar echipa nationala si parcursul ei in aceasta perioada ar trebui sa fie concentrati, in opinia mea, asupra faptelor si nu sa piarda vremea ticluind comunicate in care sa-si declare sprijinul, iar in fapt sa actioneze contrar.

Aveti dreptate, Liga 1 reprezinta un furnizor esential de jucatori pentru echipa nationala, asa cum e si firesc. Dar beneficiile sunt reciproce, nu se orienteaza doar spre echipa nationala. Valoarea unei competitii interne este data de reprezentarea acesteia la nivelul loturilor nationale, precum si de participarea echipelor de club in competitiile europene. Daca Liga 1 si Liga Profesionista de Fotbal sunt alaturi de "tricolori", nu sunt utile trambitarile afectiunii, ci masuri concrete.

Initiativa acestei comprimari a programului de play-off are drept singura justificare dorinta noastra de a oferi fotbalistilor 7 zile timp pentru odihna si refacere, mentala si fizica, dupa cel mai incarcat sezon al Ligii 1 (o premiera cu play-off si play-out, Cupa Romaniei si Cupa Ligii cu jocuri tur-retur) si inaintea campaniei de pregatire pentru Euro 2016, obiectiv fundamental al fotbalului romanesc in acest an. Asadar, avem in vedere, inainte de orice, jucatorii. Aceiasi jucatori care formeaza si inima competitiei pe care o organizati. Inainte de bani, inainte de orice, fotbalistii si fotbalul!

LPF si Anghel Iordanescu, la cutite: Adevarul despre ratarea amicalelor cu Anglia si Olanda

Nu incercam, nici eu, nici colegii mei, sa inducem in eroare opinia publica. Pregatim echipa nationala si ne dedicam total acestei activitati. Nu intram in alte lupte decat cele din teren. Asa ca, va solicit cu prietenie, haideti sa nu incercam sa ne mintim cu argumente de tipul "va fi nevoie de o vacanta mai lunga" sau "creste riscul accidentarilor" cand tocmai o vacanta de 7 zile ne dorim pentru fotbalisti!

Federatia Romana de Fotbal si echipa nationala au avut pe masa invitatii privind partide amicale cu Anglia si Olanda. Personal i-am comunicat presedintelui Razvan Burleanu ca nu putem onora oferta pentru Olanda cata vreme nu a existat niciun raspuns de la LPF privind comprimarea play-off-ului. Cat priveste posibilitatea unui meci cu Anglia, in cadrul unei discutii pe care am avut-o la Paris cu selectionerul englez referitoare la o partida pe 22 mai si la care a fost martor si un oficial UEFA, am spus ca nu putem raspunde afirmativ cata vreme nu exista raspunsul LPF, afirmativ sau negativ, privind comprimarea play-off-ului. Acesta a venit abia ieri.

Am solicitat Comitetului Executiv al FRF doar un program de pregatire cu patru partide amicale, in lunile mai si iunie, tocmai in ideea de a ajuta jucatorii din Liga 1 care ar putea fi prezenti la Euro 2016 si de a mentine un tonus de competitie pentru jucatorii stanieri care evolueaza mai putin la cluburile lor.

Nu am folosit nicio strategie in situatia creata de refuzul clubului FC Steaua Bucuresti de a pune la dispozitie jucatori echipei nationale, in baza unei decizii a Comitetului Executiv FRF. Si nu am spus niciodata, in nici un context, ca "nu am nevoie de jucatorii echipei campioane, deoarece ii cunosc foarte bine". Sunt martori toti membrii Comitetului Executiv al FRF iar dovada sta inregistrarea sedintei respective! Dumneavoastra va amintiti ceva ce nu s-a intamplat? Cu aceeasi prietenie, va rog sa nu imi puneti in gura vorbe pe care nu le-am spus. E ca si cum, in palmaresul dumneavoastra de jucator, v-ar fi adaugate erori pe care nu le-ati comis in teren.

Va reamintesc, domnule presedinte Iorgulescu, faptul ca in sedinta Comitetului Executiv din 29 octombrie 2015 ati declarat ca sustineti echipa nationala neconditionat, dar ca aveti in vedere si interesul cluburilor. Peste cateva minute, in aceeasi sedinta, v-ati abtinut la votul pentru turneul de pregatire din Antalya. Sa inteleaga opinia publica unde e sustinerea neconditionata si unde e demagogia.

In final, va asigur de faptul ca nu imi caut scuze in avans. Pentru nimic. Nu am de ce. Cariera mea, atat ca jucator, cat si ca antrenor, nu a stat sub semnul esecului, ci sub semnul increderii, al victoriei si al performantei. Iar la Euro 2016 am toata increderea ca vom face o figura frumoasa. Cu un sprijin real, in aceasta perioada esentiala de pregatire, nu cu declaratii de dragoste egale cu zero si cu zero fapte.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Iordanescu FRF LPF, #Iordanescu nationala LPF, #Iordanescu nationala Euro 2016 , #nationala