Vezi in ce ordine apar pe buletine candidatii la Primaria Capitalei

Joi, 10 Mai 2012, ora 15:33
7856 citiri
Vezi in ce ordine apar pe buletine candidatii la Primaria Capitalei

Anghel Iordanescu, candidatul UNPR, va ocupa prima pozitie pe buletinul de vot pentru alegerea primarului general al municipiului Bucuresti, la scrutinul din 10 iunie, in timp ce pe pozitia a doua va fi Silviu Prigoana (PDL), iar actualul primar, Sorin Oprescu, va fi penultimul din cei 18.

Ultimul se va situa celalalt candidat independent, Nicusor Dan, informeaza Mediafax.

Initial, Newsin anuntase ca omul de afaceri Irinel Columbeanu va fi primul pe buletinul de vot la alegerile pentru Primaria Capitalei, retractand informatia, ulterior.

Ordinea candidatilor pe buletinele de vot la acest scrutin a fost stabilita prin tragerea la sorti facuta, joi, de presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie 42 al Municipiului Bucuresti.

Desi primul competitor electoral care a fost tras la sorti a fost Uniunea Social Liberala, aceasta alianta, alcatuita din partide politice parlamentare, nu are, oficial, niciun candidat pentru Primaria Capitalei, desi il sprijina pe candidatul independent Sorin Oprescu.

Iordanescu a ajuns sa ocupe prima pozitie, desi partidul care l-a propus, UNPR, a fost al treilea tras la sorti, dupa ce nici al doilea competitor tras la sorti, Uniunea Democrata Maghiara din Romania, nu are candidat pentru functia de primar general.

Candidatii partidelor neparlamentare care vor mai fi inscrisi pe buletinele de vot sunt urmatorii, in ordinea tragerii la sorti: George Becali (Partidul Noua Generatie Crestin Democrat), Vasile Lincu (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Constantin Ionescu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Vasile Horia Mocanu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu) si Petre Popeanga (Partidul Romania Mare).

Acestia vor fi urmati de: Alexandru Vladu - Alianta Partidul Popular European (Crestin Democrati) si Democrati Europeni (PPE-DE), Adrian Grigoriu (Partidul National Democrat Crestin), Ionut Georgescu (Partidul Ecologist Roman), Nicolae Roman (Partidul ProDemo), Petrica Dima (Partidul Socialist Roman), Ioan Ionita Teodosiu (Partidul Alianta Socialista), Constantin Cojocaru - Partidul Poporului (PP-LC), Adrian Irinel Columbeanu (Partidul Popular si al Protectiei Sociale) si Florin Dobrescu (Partidul "Totul pentru Tara").

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...