Semnele de insolație la câini și pisici: „Nu vrei să faci o greșeală care ar putea să te coste viața animalului”

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 05:34
11240 citiri
Semnele de insolație la câini și pisici: „Nu vrei să faci o greșeală care ar putea să te coste viața animalului”
Câine care se răcorește FOTO Pixabay

Temperaturile extreme prezintă pericole deosebite pentru prietenii îmblăniți.

Pe măsură ce căldura extremă acoperă zone mari ale globului, proprietarii de animale de companie au motive deosebite de îngrijorare.

„Dacă ți se pare prea cald, este și mai rău pentru animalul tău”, a spus dr. Sarah Hoggan, director medical pentru VCA California Veterinary Specialists – Murrieta.

Insolația poate fi fatală pentru câini, pisici și alte animale, dar măsurile de precauție simple îi pot ajuta să treacă printr-un val de căldură. Iată ce trebuie să știți pentru a vă păstra animalele de companie în siguranță.

Păstrați animalele de companie înăuntru cât mai mult posibil

În mod ideal, ține-ți animalul de companie în spații cu aer condiționat pentru cât mai mult timp puteți. Dacă nu aveți aer condiționat, puneți-vă animalul de companie lângă un ventilator. În general, păstrați animalele de companie într-o zonă care nu este mai fierbinte de 80 de grade, a spus dr. Hoggan.

Dacă trebuie să-ți lași animalul de companie afară, asigură-te că are suficientă umbră și apă proaspătă. Nu le lăsați nesupravegheate mai mult de câteva minute și asigurați-vă că animalele nu sunt lăsate direct la soare, a spus dr. Jerry Klein, ofițer veterinar șef la American Kennel Club.

Pentru animalele care locuiesc în cuști, cum ar fi iepurii, poziționarea unui mic ventilator în apropiere sau plasarea unei sticle de apă înghețată în cușcă le poate ajuta să se răcească, a spus dr. Hoggan.

Cronometrați-vă plimbările

Mai ales în orașe, unde trotuarele și trotuarele fierbinți pot arde și pot aprinde labele, încercați să evitați căldura maximă din mijlocul zilei. Setați o alarmă și plimbați-vă câinele dimineața devreme, urmând calea cea mai umbrită posibilă.

Sau păstrează plimbarea pentru după apusul soarelui. De asemenea, puteți lua în considerare cumpărarea de încălțaminte pentru câini pentru a-și proteja labele, a spus dr. Lori Teller, viitorul președinte al Asociației Americane de Medicină Veterinară.

Luați pauze frecvente și asigurați-vă că aveți apă cu dvs.

Nu lăsa animalul tău de companie singur în mașină, nici măcar pentru câteva minute

Sute de animale de companie mor din cauza epuizării termice în fiecare an după ce sunt lăsate în vehicule parcate. Nu contează dacă spargi geamurile sau parchezi mașina la umbră, interiorul unei mașini poate ajunge totuși la 120 de grade în câteva minute, a spus Katie Wilkes, purtător de cuvânt la Crucea Roșie Americană.

„În fiecare an o spunem și în fiecare an oamenii uită”, a spus dr. Klein.

Aflați care animale de companie prezintă cel mai mare risc

Un animal care este foarte bătrân, foarte tânăr sau are probleme de sănătate subiacente prezintă un risc mai mare de insolație și epuizare atunci când temperaturile cresc, a spus dr. Hoggan. Rasele de câini și pisici cu blană mai groasă, cum ar fi Huski, Golden retrievers și pisicile siberiene, sunt, de asemenea, expuse riscului.

Animalele cu bot mai scurt și fețe „zdrobite” – cum ar fi pugii, buldogii englezi și francezi, Boston Terrieri și pisicile persane și himalayene – sunt extrem de susceptibile la căldură, a spus Dr. Teller. Aceste animale de companie nu sunt capabile să gâfâie la fel de eficient și, prin urmare, se pot lupta pentru a-și regla temperatura. Asigurați-vă că petrec cât mai puțin timp afară, a sfătuit ea.

Care sunt semnele de supraîncălzire

Dacă animalul dvs. de companie gâfâie excesiv, cu salivă groasă, stropitoare, acționează neobișnuit de letargic, varsă sau are diaree, aveți grijă imediat. La câini, semnele de insolație includ, de asemenea, o limbă de un roșu intens și gingii roșu cărămiziu. Pentru pisici, respirația cu gura deschisă poate indica faptul că sunt prea fierbinți.

Animalele cu epuizare de căldură sau insolație pot acționa, de asemenea, confuze, a spus dr. Teller. Este posibil ca pisicile și câinii să nu răspundă la numele lor sau la comenzile simple, iar unii se pot clătina.

Nu amânați să luați măsuri dacă animalul dvs. de companie prezintă aceste semne. Umeziți prosoapele cu apă rece - nu cu apă cu gheață, care poate provoca contractarea vaselor de sânge - și înfășurați-le în jurul animalului dvs. de companie.

De asemenea, puteți cumpăra veste de răcire din magazinele de animale de companie, a spus dr. Teller.

Du-ți animalul de companie la un veterinar sau un spital pentru animale cât mai curând posibil, scrie nytimes.com.

„Nu vrei să faci o greșeală care ar putea să te coste viața animalului tău de companie”, a spus doamna Wilkes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Valul de caniculă de la începutul lui aprilie a ucis cel puțin 100 de oameni din regiunea Sahel. S-au înregistrat 48,5 de grade Celsius
Valul de caniculă de la începutul lui aprilie a ucis cel puțin 100 de oameni din regiunea Sahel. S-au înregistrat 48,5 de grade Celsius
Valul de căldură - care a paralizat electricitatea, sisteme de sănătate, a ucis oameni şi le-a afectat activităţile agricole - care a afectat Sahelul la începutul lui aprilie este legat de...
Noi sancțiuni împotriva Iranului. UE și SUA pregătesc un pachet de măsuri, ca pedeapsă în urma atacului împotriva Israelului
Noi sancțiuni împotriva Iranului. UE și SUA pregătesc un pachet de măsuri, ca pedeapsă în urma atacului împotriva Israelului
Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat că analizează posibilitatea de a impune noi sancţiuni împotriva Iranului, după atacul acestuia asupra Israelului din weekend, transmite BBC....
#animale de companie, #caini, #pisici, #masuri, #canicula, #insolatie , #stiri sociale