Tot ce trebuie să știi înainte de a avea un animal de companie

Advertorial
Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 19:14
6376 citiri
Tot ce trebuie să știi înainte de a avea un animal de companie
FOTO: catalomat.ro

Este simplu să te îndrăgostești de un animal de companie dacă ești ca majoritatea dintre noi. Animalele noastre de companie ne oferă afecțiune și loialitate de neclintit și reprezintă companie continuă. Cu toate acestea, adoptarea unui animal de companie este o alegere importantă.

1. Reprezintă un angajament mare

Vei avea suficient timp să duci câinele la trei plimbări zilnice? Ești sigur că vei putea oferi animăluțului tău o plimbare de noapte? Dacă răspunsul este nu și nu ai pe nimeni care să te poată ajuta cu aceste responsabilități cruciale, oprește-te și gândește-te să iei un peștișor sau un papagal, ca un animal de companie care necesită mai puțin timp de îngrijire.

2. Animalele de companie necesită un anumit tip de stil de viață

Una dintre cele mai proaste decizii pe care cineva le poate lua este să aleagă un animal de companie în funcție de cât de plăcut sau adorabil este acesta. Frecvent, aceste animale sunt abandonate la un adăpost pentru animale, deoarece prezintă energie excesivă, nevoință, intoleranță și alte trăsături nedorite.

Fii informat despre rasa pe care o iei în considerare și fii dispus să schimbi alegerea dacă descoperi că nu o poți îngriji frecvent și adecvat. Pune întrebări persoanelor care adoptă animalele și caută un grup specific rasei pentru a te alătura și a vorbi cu unii dintre membrii de acolo. Personalitatea ta ar trebui să se reflecte în pisica ta. De exemplu, unele pisici sunt în primul rând autonome, în timp ce altele necesită multă îngrijire și interacțiune. Fă-ți temele înainte de a lua o decizie.

3. Consultă un veterinar

Înainte de a alege tipul de animal de companie potrivit pentru tine, cere sugestii prietenilor despre medicii veterinari locali. Un medic veterinar este o sursă excelentă de informații care să te ajute în alegerea animalului de companie ideal pentru nevoile și stilul tău de viață. Cere recomandări îngrijitorilor locali, citește recenziile online ale medicilor veterinari locali și poartă câte o discuție cu fiecare. Este foarte important, este persoana cu care vei interacționa mereu.

4. Aranjează-ți casa

Este esențial să mergi prin casă în căutarea riscurilor și să muți din drum obiecte periculoase, sau să le duci afară înainte de a aduce un nou animal de companie acasă. Asta include dulapuri la nivelul animalelor de companie, tejghele, sticle cu substanțe chimice pe pământ, jucării mici și cabluri electrice. Și ăsta nu este sfârșitul. În plus, trebuie să cureți casa și curtea de plante care sunt dăunătoare pentru câini sau pisici.

5. Alege hrană potrivită rasei și vârstei

Hrana pentru animalele de companie diferă una de alta. Unele branduri sunt superioare altora, în timp ce alții fac afirmații rareori susținute de date. Ar fi simplu să alegi punga sau cutia cu hrana pentru animale cu cel mai frumos ambalaj, dar este nevoie de mai mult pentru a asigura sănătatea pe termen lung a câinilor noștri. La Lidl, găsești cele mai bune oferte la mâncare pentru câini sau pisici, caută acum în lidl catalog online!

O dietă cuprinzătoare și echilibrată este ceea ce ar trebui să cauți întotdeauna atunci când alegi hrana pentru câinele sau pisica ta. Animalul de companie ar trebui să mănânce în funcție de nevoile sale unice, stadiul de viață și stilul de viață, de când este tânăr până când este bătrân. Poți face câteva cercetări rapide pentru a afla de ce este esențial și după ce să te uiți, dar cel mai bun sfat este să discuți cu medicul veterinar.

6. Pregătește-te pentru perioada de acomodare

Câinii tineri urlă noaptea în primele zile într-o casă nouă, la fel ca oamenii nou-născuți. Cu toate acestea, nu este o idee bună să-ți aduci câinele în patul tău pentru a-l calma, spre deosebire de bebeluși. Permite cățelului acces liber și supravegheat în întreaga casă în timpul zilei, astfel încât să poată explora și mirosi totul. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să găsești orice pericol peste care ai fi trecut cu vederea prima dată.

Pisicile se pot acomoda mai ușor. Așază zona de odihnă a pisoiului aproape de litiera sa, într-o locație sigură, astfel încât să nu se piardă căutând-o, apoi lasă să alerge prin casă până când adoarme.

Lucrurile devin mai dificile atunci când pui un nou animal de companie într-o casă deja plină de animale. Trebuie să te asiguri că animalul de companie „cu vechime” să nu se simtă amenințat, ca să nu atace vizitatorul.

7. Dresează animăluțul

Procesul de instruire trebuie să înceapă imediat ce îți aduci animalul acasă, dacă vrei ca gospodăria ta fericită să rămână confortabilă. Pune pisoiul în locul amenajat, imediat ce îl aduci înăuntru. Țineți-l în lesă și plimbă-l în aer liber pentru a începe să-și cunoască cartierul, dacă este un cățel. Majoritatea câinilor se vor teme de noile lor împrejurimi, așa că încearcă să nu-l sperii. Ieșirea inițială necesită doar o plimbare rapidă. La a doua ieșire, poți începe antrenamentul. În timp ce cățelul iese afară pentru a-și face nevoile, spune-i să „Haide”. Cu suficientă practică, îți vei putea scoate câinele afară în orice vreme, fără să-ți faci griji în legătură cu cât timp îi va lua să iasă la olita.

8. Alege recompense și jucării potrivite

Este esențial să alegi recompensele corecte, în special pentru pui. Recompensele sunt unul dintre cele mai bune instrumente pentru modificarea comportamentului atunci când sunt utilizate corect. Încarcă câteva gustări diferite pentru câini, apoi rămâi la cea care oferă cățelușului cea mai mare satisfacție.

Totuși, prea multe gustări pot avea ca rezultat un organism nesănătos, și chiar și gustările nutritive pot adăuga o greutate suplimentară nesănătoasă, la fel ca dulciurile oferite unui copil.

Jucăriile ar trebui să nu aibă snur, nasturi și alte părți pe care un câine le-ar putea mușca și ingera. Alege mingile de cauciuc specifice câinilor, oase speciale pentru ros și animale de pluș care nu sunt toxice și cereți sfaturi de la alți „părinți” cu privire la jucăriile durabile.

9. Ia în calcul sterilizarea și castrarea

Sterilizarea sau castrarea se efectuează frecvent încă de la vârsta de opt săptămâni. Tratamentul de sterilizare se efectuează adesea între patru și șase luni, ceea ce este mult timp înainte ca animalul să ajungă la maturitatea sexuală. Unii oameni decid împotriva ei deoarece cred că, dacă o fac, animalul fie își va pierde simțul identității (în cazul masculilor), fie își va pierde capacitatea de protecție. Toate aceste argumente sunt nefondate.

A-ți steriliza animalul de companie este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea lui. Da, în cele mai multe cazuri, sterilizarea reduce agresivitatea, dar nu afectează capacitatea de protecție a câinelui pentru familia sa. Și femela ta nu se va simți inferioară, deoarece nu a născut. I-ar fi mai greu dacă i s-ar lua copiii decât dacă nu ar fi rămas niciodată însărcinată. Ea nu va putea face diferența. În plus, va fi mai puțin probabil să dezvolte cancer ovarian și mamar. Cere sfatul medicului veterinar.

Animalele mici, cum ar fi câinii, pisicile și păsările, sunt lucruri vii care necesită timp, bani și dăruire – adesea mai mult de 15 ani. A avea un animal de companie poate fi benefic, dar numai dacă îți analizezi cu atenție opțiunile înainte de a face o alegere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A început recensământul animalelor din ariile naturale protejate. Vor fi numărați urșii, râșii, lupii și pisicile sălbatice VIDEO
A început recensământul animalelor din ariile naturale protejate. Vor fi numărați urșii, râșii, lupii și pisicile sălbatice VIDEO
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov anunţă că a început acţiunea de monitorizare de primăvară a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs şi pisică sălbatică,...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#animale, #animale de companie, #adoptie animale, #caine, #pisica , #animale