Trei zile de iarnă grea în România. ANM anunţă răcirea drastică a vremii, ninsori viscolite și zăpadă troienită

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 08:27
9106 citiri
Trei zile de iarnă grea în România. ANM anunţă răcirea drastică a vremii, ninsori viscolite și zăpadă troienită
Un ciclon de aer polar este așteptat în România FOTO Gondola Sinaia/Facebook

ANM anunţă trei zile de iarnă autentică în România, cu frig, ninsori abundente și vânt puternic.

Începând de vineri, 27 ianuarie, va fi un episod de iarnă în majoritatea zonelor țării, anunță meteorologii. Vom avea ninsori în zonele mai joase de relief, inclusiv în Capitală.

”Adică ninsori la început în regiunile sud-vestice mâine noaptea adică se vor extinde în partea de sud ca și precipitații, dar sub formă de ploaie pe parcursul zilei de vineri, iar vineri noaptea din nou se vor transforma în lapoviță și mai ales ninsoare.

Vineri noapte în prima parte a zilei de sâmbătă în toată partea de sud-est și de est a țării noastre, în timp ce în restul zonelor vorbim de precipitații destul de slabe, pentru că acestea vor fi și însemnate cantitativ ce se va întâmpla în jumătatea sudică a teritoriului și în rest precipitații slabe, destul de amestecate.

În zonele montane însă, ne așteptăm în mare parte din interval să ningă, să se depună strat consistent de zăpadă, mai ales în Carpații Meridionali și nu numai la altitudini mari, ci și în zonele mai joase montane, pornind chiar de pe la 700-800 de metri până la altitudini foarte mari, să avem precipitații în general sub formă de ninsoare”,a anunțat meteorologul Alina Șerban la antena3.ro.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România

Într-adevăr și vântul se va intensifica în mod deosebit pe parcursul zilei de vineri în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care vor rămâne precipitații sub formă de ninsoare.

Acestea vor fi ușor viscolite, aș putea spune în regiunile sud-estice, în Muntenia, în Dobrogea, în sudul Moldovei, pentru câteva intervale de timp. Vânt intens vom avea și la munte, pe crestele montane, în mod deosebit, a precizat sursa citată.

ANM, prognoza meteo. Unde va ninge în România

Dar vestea bună vine la final de săptămână că vom avea zăpadă în toată zona montană, până mai la altitudini mai joase.

Temperaturile vor varia de la o zi la cealaltă, ele climatologic vor in se vor situa în jurul celor normale, dar ca și senzație va fi destul de rece, astfel încât este bine să ne îmbrăcăm destul de gros, mai ales dimineața pentru că la noapte, în mod deosebit vorbim de temperaturi negative în toate regiunile va fi destul de rece, chiar spre -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

#anm, #ninsori Romania, #viscol, #zapada, #meteo , #prognoza meteo