Dezastrul găsit de ANPC la un control făcut în Brașov. „Descinderea” s-a lăsat cu amenzi uriașe

Vineri, 12 Mai 2023, ora 14:23
3102 citiri
Dezastrul găsit de ANPC la un control făcut în Brașov. „Descinderea” s-a lăsat cu amenzi uriașe
Dezastrul găsit de ANPC la un control făcut în Brașov FOTO ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au dat amenzi în valoare de 318.000 de lei în urma unui control făcut la aproape o sută de operatori economici şi au oprit de la vânzare produse neconforme în valoare de circa 50.000 de lei.

Nouă operatori au fost opriţi temporar de la funcţionare. Printre neregulile găsite se numără lipsa unor saltele de protecţie, folosirea unor produse expirate, a unor frigidere murdare, dar şi a spaţiilor de producţie insalubre.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, vineir, că, în prima parte a campaniei de control desfăşurată de Comandamentul de Vară 2023 - structură special creată de pentru supravegherea şi monitorizarea principalelor locaţii de vacanţă din România – derulată în perioada 25 aprilie - 2 mai, în zona Braşov, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov a verificat 97 de operatori economici.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate următoarele sancţiuni: 76 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 318.000 de lei, 32 de avertismente, oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 2.500 de lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de circa 50.000 de lei, propunerea încetării practicii comerciale incorecte pentru 3 operatori economici (Malynys Aliss SRL, Nilcom IMPEX SRL, Muntean Domcat SRL) şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficineţelor în cazul a 9 operatori economici.

Operatorii economici opriţi temporar de la funcţionare activează în judeţul Braşov, fiind vorba despre Free Media SRL, Haros Atica IMPEX SRL, Aim Company SRL, Pizzeria Evelyn SRL, Muntean Domcat SRL, Azurit SRL, Voila AS SRL, Soccer Pub SRL, Caffe & Grill By Faraon SRL.

Principale abateri constatate se referă la condiţii de cazare necorespunzătoare: lipsa unor saltele de protecţie, lipsa mapelor cu servicii suplimentare, folosirea unor mese de televizor cu vopsea decojită; folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare; lipsa afisării graficului de temperatură şi schimbare a uleiului de prăjire; folosirea unor agregate frigorifice neigenizate; lipsa afişării ingredientelor alergene şi a valorii nutriţionale, în lista meniu; utilizarea unor produse sau proceduri nesigure; folosirea unor cântare neverificate din punct de vedere metrologic; utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; lipsa afişării preţului pe unitatea de măsură; nerespectarea regimului de temperatură reglementat pentru depozitarea preparatelor; folosirea unor ustensile şi vase neprofesionale sau deteriorate; lipsa acordului de funcţionare, acesta fiind în curs de avizare anuală; utilizarea unor spaţii de producţie insalubre, cu pereţi afumaţi, stropiţi, cu pânze de păianjen, paviment murdar, tocit; lipsa acordului de funcţionare emis de Primărie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#anpc, #anpc amenzi restaurante, #Protectia Consumatorului, #brasov , #stiri sociale