Amenzi de peste 800.000 de lei pentru comerciantii de pantofi

Marti, 19 Mai 2009, ora 15:34
1143 citiri
Amenzi de peste 800.000 de lei pentru comerciantii de pantofi
Foto: Shoewawa

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dat, in perioada 27 aprilie - 3 mai, amenzi in valoare de peste 860.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea articolelor de incaltaminte.

Inspectorii ANPC au verificat, la nivel national, 558 de operatori economici si au controlat peste 67.000 de perechi de incaltaminte.

Pentru abaterile constatate, inspectorii ANPC au aplicat 192 avertismente, 316 amenzi contraventionale in valoare de 864.200 lei si peste 30.000 de perechi de pantofi au fost oprite de la comercializare pana la remedierea deficientelor, se arata intr-un comunicat al ANPC remis Ziare.com.

Inspectorii au constatat nereguli la acordarea garantiei si privind informarea consumatorilor, la traducerea in limba romana a informatiilor oferite consumatorilor si la respectarea conditiilor de etichetare a materialelor utilizate la producerea principalelor componente ale articolelor de incaltaminte.

S-au mai constatat nereguli la modul de a face publicitate sau de a anunta promotiile.

Consumatorii sunt sfatuiti ca la alegerea unei perechi de pantofi sa verifice daca produsul are instructiuni de intretinere, functionarea accesoriilor sau modul de consolidare a ornamentelor.

De asemenea, cumparatorii sunt sfatuiti sa probeze atat incaltamintea pentru piciorul stang, cat si cea pentru piciorul drept si sa verifice prezenta eventualelor defecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#amenzi comercianti pantofi, #inspectii ANPC , #stiri ANPC