Peste 2,5 milioane de masti neconforme, oprite de la comercializare de ANPC, dupa validarea unei noi alerte emise in UE

Vineri, 26 Martie 2021, ora 17:12

   

Peste 2,5 milioane de masti neconforme, oprite de la comercializare de ANPC, dupa validarea unei noi alerte emise in UE
ANPC anunta ca au fost oprite de la comercializare peste 2,5 milioane de masti neconforme.

decizia a venit in urma validarii de catre Sistemul de alerta rapida pentru produse nealimentare al Uniunii Europene - RAPEX a celei de-a 26-a alerte romanesti in ceea ce priveste mastile aflate la comercializare in tarile Uniunii Europene si a fost aplicata de Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova.

"In urma controalelor care s-au desfasurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucati masti, care corespundeau alertei RAPEX mentionate, in valoare de 3.146.056 lei. Aceasta cantitate a fost identificata in actele operatorului economic si se afla deja in depozitele acestuia, precum si in toate magazinele sale din Romania", a transmis, vineri, ANPC.

Institutia reaminteste operatorilor economici ca aceste verificari vor continua si in perioada urmatoare si ii avertizeaza ca, in spiritul respectarii drepturilor consumatorilor in activitatea comerciala pe care o desfasoiara, inainte de a introduce la comercializare astfel de produse, sa consulte site-urile ANPC si pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura ca acestea nu figureaza la capitolul "produse interzise comercializarii".

In dimineata zilei de 26 martie, Sistemul de alerta rapida - RAPEX a validat cea de-a 26-a alerta initiata de ANPC, privind mastile de protectie neconforme.Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor