Lovitura pentru companiile de utilitati: ANRE cere eliminarea din facturi a estimarilor privind consumul (Video)

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 15:27
10171 citiri
Lovitura pentru companiile de utilitati: ANRE cere eliminarea din facturi a estimarilor privind consumul (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) cere companiilor GDF Suez si CEZ sa elimine din facturi estimarile privind consumul.

Sumele de plata afisate in facturi ii induc in eroare pe consumatori, pentru ca distribuitorii de gaze si electricitate fac estimari de consum pentru doua luni in avans, arata Digi 24.

Astfel, clientii pot plati mai mult, ceea ce inseamna ca imprumuta cu sume importante companiile de utilitati, avertizeaza ANRE.

Avertisment despre facturi: Cu cat se vor scumpi gazele

Premierul Victor Ponta l-a rugat pe ministrul Energiei, Andrei Gerea, la debutul sedintei de guvern, sa le solicite celor de la ANRE sa verifice acest caz.

El a vrut sa stie daca firmele de utilitati au voie sa ceara bani in avans consumatorilor pentru resursele neconsumate inca.

"Sa solicitati celor de la ANRE, nu sunt in subordinea noastra, ci a Parlamentului, sa verifice - exista niste informatii privind facturarea in avans a consumului de gaze.

Cred ca nu e corect sa ceri bani inainte de la oameni, ci dupa ce consuma cantitatea respectiva, sa vedem daca se incadreaza in prevederile legale si in practica europeana", a spus premierul Victor Ponta.

#eliminare estimari consum facturi, #schimbare facturi , #pret gaze