Pretul gazelor si al energiei electrice nu se mai schimba

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 15:30
1889 citiri
Pretul gazelor si al energiei electrice nu se mai schimba

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pretul gazelor si cel al energiei electrice sa ramana neschimbate de la 1 octombrie.

"Acest lucru este atat in beneficiul consumatorilor, cat si in beneficiul operatorilor. Cautam o stabilitate in evolutia pretului energiei electrice si gazelor care in plan macroeconomic va mentine si moneda nationala. S-a vazut ca orice evolutie stabila a costurilor este de preferat variatiilor", a spus presedintele ANRE, Petru Lificiu.

Presedintele ANRE declara la 21 iulie ca pretul energiei electrice ar putea scadea cu 5-10%, catre sfarsitul anului, daca economia se redreseaza si daca va creste consumul de electricitate.

Incepand cu 1 ianuarie 2009, energia electrica a fost scumpita cu 1,5% pentru consumatorii care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie electrica, iar pentru consumatorii casnici a ramas neschimbata. De asemenea, pretul electricitatii a mai fost totodata modificat la 1 iulie 2008, cand energia pentru populatie s-a scumpit cu 4,4%, iar pentru celelalte tipuri de consumatori a fost operata o cresterea medie este de 5,31%.

De asemenea, ultima modificare a pretului gazelor naturale a avut loc la 1 iulie 2009, cand gazele s-au ieftinit cu 5%, pentru toti consumatorii. Anterior, gazele livrate populatiei si industriei s-au ieftinit, de la 1 mai 2009, cu 3%.

Totodata, consumul de gaze naturale a scazut in primele sase luni cu 20%, iar cel de electricitate cu circa 9%, la nivel national, pe fondul crizei, a anuntat recent ANRE.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#pret gaze octombrie, #pret energie electrica octombrie, #consum gaze, #consum energie electrica , #pret gaze